20 noiembrie: Ziua Mondială a Tineretului în Arhidieceza de București

safe_image.php

20 noiembrie: Ziua Mondială a Tineretului în Arhidieceza de București

Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT) propune adolescenților, tinerilor și lucrătorilor pastorali din București și împrejurimi, să li se alăture pentru a celebra împreună Ziua Mondială a Tineretului, transferată de către Papa Francisc din Duminica Floriilor în Duminica Cristos, Regele Universului.

Cu această ocazie, Centrul a dorit să creeze un eveniment inedit, care să adune împreună adolescenți și tineri din București apartenenți la o carismă specială, dar și tineri care se află în căutarea unei spiritualități care să le faciliteze dezvoltarea credinței personale.

Evenimentul intitulat „Tineri și carisme – unitate în diversitate” va fi găzduit de Parohia Sfântul Francisc din Asissi (Militari), sâmbătă, 20 noiembrie, începând cu ora 15.30. Organizatorii au ales această locație, deoarece oferă suficient spațiu pentru a fi  respectate măsurile de prevenție cerute de autorități.

Programul va consta în două momente principale: Sfânta Liturghie (ora 16:00) și cunoașterea carismelor prezente pe teritoriul Arhidiecezei de București (ora 17:15).

zmt-2021-afis-768x1086

Grupurile care și-au anunțat prezența sunt: Mișcarea Cercetașilor, Comunitatea Magnificat, Mișcarea Focolarelor, Acțiunea Catolică și Comunitatea Emanuel.

Scopul urmărit pentru această activitate este construirea unui timp de comuniune și cunoaștere între aceste comunități de tineri, dar și de prezentare a activității și carismei fiecărui grup. Evenimentul face parte din seria inițiativelor propuse de către Centrul Diecezan, care urmăresc trăirea spiritului propus de noul Sinod: „a merge împreună”. De această dată, vor fi împreună tineri cu spiritualități diferite, dar care merg în aceeași direcție, având un scop comun: întâlnirea lui Dumnezeu pe drumul credinței.

Pentru sărbătoarea din următoarea zi, Cristos, Regele Universului, Centrul va propune grupurilor de tineri parohiale materiale care să faciliteze aprofundarea acestei sărbători.

CDPT

Hits: 472

Share the Post