PS Cornel Damian le-a urat „Bun venit!” tinerilor italieni voluntari (SCU-MCL) în București

WhatsApp Image 2021-10-23 at 14.28.30

PS Cornel Damian le-a urat „Bun venit!” tinerilor italieni voluntari (SCU-MCL) în București

În ziua de 14 octombrie 2021 au aterizat la București 4 voluntari italieni, care vor continua ceea ce au făcut colegii lor anul trecut în cadrul Asociației Mișcarea Creștină a Lucrătorilor – MCL România și Asociației Caritas București. Împreună cu ei au venit și trei tineri care vor face voluntariat la Chișinău. Voluntarii au fost însoțiți de Antonio Inchingoli, coordonator național pentru Serviciul Civil Universal (SCU) propus de MCL (Movimento Cristiano Lavoratori) și susținut de Guvernul italian, precum și de Rita Corona, responsabilă în cadrul proiectului.

Cu această ocazie, au sosit la București Președintele General MCL, Antonio Di Matteo, un prieten al Arhidiecezei de București, și Mons. Cesare Lodeserto, Vicarul General de la Chișinău și responsabil al Fundației Regina Pacis, organizație care desfășoară proiecte de caritate în capitala Republicii Moldova.

whatsapp-image-2021-10-23-at-14-31-44

Cu toții, împreună cu reprezentanții locali ai MCL și ai Caritas București –  Marius Cocuț-Forminte, Eusebiu și Liliana Pîrțac –  au fost primiți în audiență de PS Cornel Damian, primind încurajări și binecuvântare. De altfel, Mons. Damian este la curent cu toate activitățile MCL în România, susținând și însoțind proiectele Asociației născute la București, după inspirația celei italiene. Preocuparea pentru binele lucrătorilor și grija pentru cei mai defavorizați, dar și promovarea în societate a Învățăturii Sociale a Bisericii Catolice sunt coordonatele existenței acesteia.

Și reprezentanța diplomatică italiană este interesată de prezența tinerilor italieni voluntari în România. Astfel, în data de 21 octombrie 2021, a avut loc un moment de întâlnire online organizat de Vincenzo Tamarindo, de la Ambasada Italiei, cu participarea voluntarilor, a coordonatorilor de la Roma și a doamnei Maricica Cihodaru, coordonatoare a voluntariatului în cadrul Caritas București.

whatsapp-image-2021-10-23-at-14-31-44-1

Intrarea proiectelor din București în circuitul de voluntariat din cadrul Serviciului Civil Universal este o oportunitate pentru tinerii italieni – și nu numai –  de a cunoaște realitățile din România, de a învăța limba și cultura poporului nostru. Urăm și noi „Bun venit!” voluntarilor Elia Vettorato, Serena Giannotta, Bianca Petrișor, Sabino Matera și le mulțumim pentru disponibilitate. Despre ei vom mai auzi.

Hits: 610

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post