Rugăciunea în inima procesului sinodal: instrumente digitale pentru acompanierea în rugăciune

244072772_4365095503583736_263548394901474010_n

Rugăciunea în inima procesului sinodal: instrumente digitale pentru acompanierea în rugăciune

Rețeaua Mondială de Rugăciune a Papei lansează o nouă versiune a aplicației pe platforma sa digitală de rugăciune: Click To Pray 2.0 (Beta). Aceasta este aplicația oficială de rugăciune a Papei, care ne poate ajuta să ne rugăm pentru provocările cu care se confruntă omenirea și misiunea Bisericii și susține o propunere de rugăciune pentru procesul sinodal, transmite un comunicat al Biroului de Presă al Sf. Scaun.

Click To Pray este o platformă de rugăciune (care include site-ul web și aplicația) disponibilă în șapte limbi: spaniolă, engleză, portugheză, italiană, franceză, germană și chineză tradițională. Aplicația Click To Pray (v2.0 Beta) este disponibilă gratuit atât pentru Android, cât și pentru iOS. Fiecare dintre caracteristicile ilustrate mai sus vor fi actualizate și îmbunătățite progresiv. Conținutul actualizat va fi furnizat pe rețelele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram și Youtube).

Cu o propunere digitală complet actualizată pe site-ul și aplicația sa, noua versiune Click to Pray oferă o gamă largă de propuneri specifice pentru a vă ruga împreună cu Papa Francisc zilnic. În curând, utilizatorii vor putea să-și organizeze propriul planificator personal de rugăciune, configurându-și momentele de rugăciune pentru fiecare zi. Aplicația are opțiunea de a primi notificări și o gamă largă de conținut pentru rugăciune în orice moment al zilei.

Platforma Click To Pray 2.0 (Beta) a fost atent concepută și dezvoltată tehnologic pentru a oferi tuturor utilizatorilor o experiență profundă de rugăciune. Fiecare propunere urmărește să inspire oamenii să se angajeze pe deplin în intențiile Sfântului Părinte și să se roage pentru provocările cu care se confruntă omenirea și misiunea Bisericii.

După cum spune Papa Francisc, „inima misiunii Bisericii este rugăciunea”; din acest motiv, Click To Pray își propune să devină un loc de întâlnire personală cu Domnul și să construiască o comunitate mondială de rugăciune digitală.

Sfântul Părinte este prezent pentru noi în profilul său de rugăciune de pe Click To Pray. Acolo împărtășește întregii comunități intențiile sale de rugăciune și fiecare utilizator îl poate însoți direct în rugăciune. Noua versiune sporește importanța intențiilor Papei Francisc prin intermediul unor caracteristici grafice actualizate pentru interacțiunea între utilizatori.

Mai mult, Click To Pray oferă șansa de a genera un spațiu comunitar comun, în care fiecare utilizator își poate publica intențiile și poate împărtăși rugăciuni în întreaga rețea. Click To Pray este un mijloc de a construi poduri între generații, unde toată lumea se roagă împreună și unul pentru celălalt.

Platforma include, de asemenea, un instrument didactic pentru experimentarea rugăciunii la un nivel mai profund. Școala de Rugăciune este o nouă secțiune care reunește conținut propriu original, precum și din alte proiecte legate de Școala de Rugăciune, special alese pentru a ajuta oamenii să dezvolte o dimensiune mai profundă în rugăciunea lor și să crească în disponibilitatea lor pentru misiune a lui Cristos.

Click To Pray 2.0 (Beta) oferă următoarele caracteristici:

  1. Planificator de rugăciune personală și configurarea notificărilor
  2. Profilul oficial de rugăciune al Papei Francisc
  3. Trei rugăciuni pentru fiecare zi (dimineața, după-amiaza și seara)
  4. Comunitate online de rugăciune
  5. Sprijinul oferit de Școala de Rugăciune

De la lansarea sa în 2016, proiectul Click To Pray, inclusiv site-ul web, aplicația, rețelele sociale și buletinul informativ, a ajuns la peste 2,5 milioane de utilizatori în întreaga lume. În fiecare an, peste 300.000 de utilizatori se roagă împreună cu Papa Francisc pentru intențiile sale de rugăciune.

Aplicația de rugăciune a Papei susține Biserica sinodală

În luna misionară, Click to Pray susține rugăciunea pentru o Biserică sinodală. Secțiunea Școala de Rugăciune propune conținut pentru rugăciune și însoțire a itinerariului sinodal. Rețeaua mondială de rugăciune a Papei este în slujba procesului spiritual, care ne invită să fim disponibili pentru întâlnire, ascultare din inimă și discernământul Duhului Sfânt. Rugăciunea se află în centrul procesului sinodal. Click to Pray propune rugăciune pentru intențiile de rugăciune ale Conferințelor Episcopale.

Un site web dedicat rugăciunii pentru o Biserică sinodală

A doua scrisoare de Card. Mario Grech este adresată acelor frați și surori chemați la o viață călugărească și contemplativă, pentru a iniția „o experiență de rugăciune mondială care să însoțească întregul proces sinodal”. „Nu poate exista discernământ fără rugăciune individuală și rugăciune cu alți frați și surori. Sinodalitatea necesită atât o convertire personală, cât și comunitară, care își are originea și este susținută de rugăciune. Rugăciunea noastră, care izvorăște din tăcere și contemplare, poate fi de un imens ajutor pentru întreaga Biserică ”.

Împreună cu Secretariatul General al Sinodului Episcopilor și Superiorii Generali ai Uniunii Internaționale, Rețeaua Mondială de Rugăciune a Papei lansează un site web pentru rugăciunea pentru o Biserică sinodală, unde tot poporul lui Dumnezeu își poate împărtăși rugăciunile pentru Sinodul Bisericii. Această posibilitate va fi disponibilă și pe Click To Pray.

Site-ul Pray for the Synod este un instrument digital pentru a stimula rugăciunea pentru procesul sinodal.

 

Hits: 356

Share the Post