23 octombrie: Veghe misionară la Catedrala Sf. Iosif și „Triduum Misionar” pentru Ziua Mondială a Misiunilor

Veghe misionară2

23 octombrie: Veghe misionară la Catedrala Sf. Iosif și „Triduum Misionar” pentru Ziua Mondială a Misiunilor

În săptămâna premergătoare celebrării Zilei Mondiale a Misiunilor (ZMM), duminică, 24 octombrie, Oficiul pentru Răspândirea Credinței al Operelor Misionare Pontificale din România propune un Triduum Misionar, dorind să pună în evidență importanța rugăciunii și a carității, unelte de bază ale carismei misionare.

Astfel, celebrările din această săptămână vor oferi informații cu caracter istoric, socio-cultural, religios și spiritual, cu privire la fondarea Răspândirii Credinței și a Rozariului Viu, contribuind așa la dezvoltarea unui spirit misionar autentic în inimile credincioșilor.

Miercuri, 20 octombrie

Evenimentele animate de direcțiunea națională vor începe de miercuri, 20 octombrie, prin recitarea misterelor de bucurie ale Sf. Rozariu, de către micii membri ai Copilăriei Misionare Pontificale (CMP), a tinerilor din mișcarea Belong și a adulților din Uniunea Misionară (UMP). Totodată, îi invit pe toți creștinii să se alăture inițiativei de rugăciune, care va avea loc la ora 20:30 și va fi transmisă online pe pagina de fb. @copilăriamisionarăpontificală.   Participarea este deschisa oricărui creștin care vrea să se roage cu noi.

Link-ul pentru conectare: https://us02web.zoom.us/j/2738490071

Vineri, 22 octombrie

Triduum-ul Misionar va începe vineri, 22 octombrie, cu evenimentul online „Pauline Jaricot, ieri și astăzi”, dedicat fondatoarei operei pentru Răspândirea Credinței și a Rozariului Viu, tânăra lioneză care a creat prima rețea mondială de misiune și rugăciune. Prin decretul autorizat de Sf. Părinte la data de 4 octombrie 2021, Pauline va fi beatificată anul viitor la Lyon (Franța), la data de 22 mai, evenimentul fiind încadrat în bicentenarul inaugurării Asociației Răspândirea Credinței (3 mai 1822) și a centenarului ca operă Pontificală, titlu conferit de Papa Pius al XI -lea (22 mai 1922). La acest eveniment național sunt invitați toți oamenii care doresc să o cunoască pe Pauline, având ocazia să înțeleagă mai bine caracterul și scopul operelor misionare pontificale.

Sâmbătă, 23 octombrie

Celebrările vor continua sâmbătă, prin organizarea unui Pelerinaj Misionar simbolic în București, la care vor participa membrii misionari din diferite parohii, fiind invitate familiile lor și toți creștinii care doresc să ofere acest „sacrificiu” pentru misiunile ad gentes și misionarii fidei donum.

Pelerinajul este important in viața creștinului și în general al credinciosului, deoarece exprimă caracterul pasager al omului. De asemenea, pelerinajul exprimă trecerea noastră din viața aceasta în viața divină prin misterul credinței, care ghidează gândurile și sentimentele noastre spre Domnul și în Domnul, o călătorie luminată de credință și întărită de dragoste.

Pelerinajul misionar va începe la ora 15.00 cu o binecuvântare în capela Operelor Misionare Pontificale, apoi va continua către biserica Sf. Fecioară Maria, Regină (Cioplea), cu o scurtă oprire și în cimitirul parohiei, unde pelerinii se vor ruga pentru sufletele răposaților, continuând drumul către bisericile Sf. Elena, Sf. Maria a Harurilor (Bărăție), și Preasfântul Mântuitor (Biserica Italiană).

Încheierea va avea loc la Catedrala Sf. Iosif, unde pelerinii se vor uni cu alți credincioși la Veghea Misionară, ce va începe la ora 19.30 și va prezidată de PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București,

Duminică, 24 octombrie

În această zi, în toate bisericile Arhidiecezei de București se va face o colectă specială dedicată Misiunilor Pontificale.

În duminica Zilei Mondiale a Misiunilor, Copiii și Adolescenții Misionari din București, însoțiți de Pr. Eugen Blaj, vor porni către Smârdioasa (Teleorman), pentru a da o mărturie misionară „căci noi nu putem sa nu vorbim despre ceea ce am văzut și am auzit”. Apoi vor veni pregătiți să animeze Sfânta Liturghie și să facă promovare misionară pentru acea mică comunitate de creștini catolici, proveniți din mai multe localități din Teleorman.

Toate evenimentele din această săptămână vor fi transmise online pe paginile de Facebook  @ompromania și @copilariamisionarapontificala.

Vă așteptăm!

Pr. Eugen Blaj, Director Național OMP

Hits: 245

Share the Post