25 de ani de la fondarea Școlii Gimnaziale „Sf. Iacob” din Câmpulung

WhatsApp Image 2021-10-18 at 15.05.55

25 de ani de la fondarea Școlii Gimnaziale „Sf. Iacob” din Câmpulung

„O mare familie iubitoare” este deviza sub care s-au format toți cei care au trecut pragul acestei instituții de învățământ catolic: Școala gimanzială Sf. Iacob din Câmpulung. Şcoala Gimnazială „Sfântul Iacob” din Câmpulung se numără printre primele instituţii de învăţământ din ţară cu caracter privat. Elevii școlii s-au remarcat în fiecare an prin rezultate bune şi foarte bune atât la învăţătură, cât şi în cadrul activităţilor extrașcolare și extracurriculare.

Vineri, 15 octombrie 2021, în capela școlii au fost prezenți profesori, elevi și invitați, care au pentru a marca cei 25 de ani de la așezarea pietrei de temelie (15 octombrie 1996) de către ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit.

Evenimentul a fost deschis de Pr. Petru Păuleț, Paroh al Parohiei Sf. Iacob din Câmpulung: „Ne-am adunat împreună în acest an aniversar pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu și tuturor care fac parte din familia iubitoare a Școlii Gimnaziale Sf. Iacob: elevi, profesori, părinți, surori, autorități, binefăcători și pentru a cere în continuare binecuvântarea lui Dumnezeu”.

Pr. Petru Păuleț i-a înmânat directorului spiritual al școlii, Sister Kathleen Murphy, din Congregația Surorilor de Caritate ale Sfântului Apostol Paul, o diplomă de merit pentru întreaga activitate social-caritativă și didactică, acordată de către ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, Președintele Comisiei pentru Învățământ a Conferinței Episcopilor din România.

Sosită în Câmpulung în 1996, Sister Kathleen Murphy a avut un rol-cheie pentru edificarea acestei insituții de învățământ. Viceprimarul Municipiului Câmpulung, Nicolae Zaharia, i-a înmânat o diplomă de excelență și a anunțat că va propune să i se acorde titlul de cetățean de onoare al orașului, felicitându-l totodată și pe Pr. Petru Păuleț pentru tot efortul depus pentru buna funcționare a școlii.

whatsapp-image-2021-10-18-at-15-05-56

Cei prezenți au asistat la un moment artistic pregătit de elevi și au avut ocazia să viziteze expoziția cu tematică de sezon din cadrul școlii.

 

 

Hits: 712

/ Știri

Share the Post