ÎPS Aurel Percă la hramul Diecezei Romano-Catolice de Chișinău

244434757_2944330275805099_1993338972853604875_n

ÎPS Aurel Percă la hramul Diecezei Romano-Catolice de Chișinău

În ziua de 14 octombrie 2021, Dieceza Romano-Catolică de Chișinău și-a sărbătorit hramul, având-o ca protectoare pe Preacurata Fecioară Maria, Maica Bunului Sfat.Cu această ocazie, Sfânta Liturghie din Catedrala Providența Divină din Chișinău a fost prezidată de către ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. Au concelebrat Preasfinţitul Anton Coșa, Episcopul Diecezei Romano-Catolice de Chișinău, preoții care slujesc în această dieceză, precum și alți preoți, veniți din alte dieceze.

Înalt Preasfințitul Aurel Percă a fost însoțit la această sărbătoare de Pr. Gabriel Popa și Pr. Eugen Răchiteanu din Arhidieceza Romano-Catolică de București. La începutul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Anton Coșa a adresat un călduros cuvânt de bun venit tuturor celor care au binevoit să participe la Sfânta Liturghie de hram, la care au fost prezenți ambasadorii Poloniei, Italiei și Ordinului de Malta.

Din cauza restricțiilor în vigoare, datorate pandemiei de coronavirus, numărul credincioșilor a fost mai restrâns, dar participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie a fost una cu totul deosebită. Rugăciunile și cântările înălțătoare din cadrul Sfintei Liturghii au fost dovadă că se poate mărturisi credința cu tărie chiar și în momentele foarte grele din viața credincioșilor, cum este această pandemie.

În cuvântul de învățătură, Înalt Preasfințitul Aurel Percă a îndemnat credincioșii să-și pună toată încrederea în Dumnezeu și să apeleze totdeauna la Preacurata Fecioara Maria, Maica Bunului Sfat, care mijlocește toate harurile necesare în trăirea vocației cu iubire și demnitate. Totodată a invitat clerul, persoanele consacrate și credincioșii, să aducă mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile Sale revărsate asupra Bisericii locale din Republica Moldova și să o invoce pe Maica Domnului pentru sănătatea poporului.

Înalt Preasfințitul Aurel a subliniat și faptul că Dieceza Romano-Catolică de Chișinău este un loc cu adevărat binecuvântat de Dumnezeu, având-o ca protectoare și mijlocitoare în fața tronului Dumnezeului celui Atotputernic pe însăși Preacurata Fecioară Maria.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Anton Coșa și-a manifestat bucuria cu privire la faptul că la sărbătoare a fost prezent ÎPS Aurel Percă, dar și un număr considerabil de creștini, alături de slujitorii altarului, ceea ce demonstrează continuitatea bunului obicei de a celebra momentele importante din viața diecezei. După cuvântul de mulțumire și felicitare adresat de Înalt Preasfințitul Aurel, celebrarea Sfintei Liturghii s-a încheiat cu adorația și binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament.

Pr. Eugen Răchiteanu
Foto: Pagina Facebook a Diecezei de Chișinău

Hits: 594

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post