Exerciții spirituale pentru preoții din Arhidieceza de București (seria a III-a) cu Pr. Luigi Maria Epicoco

WhatsApp Image 2021-10-13 at 17.43.17

Exerciții spirituale pentru preoții din Arhidieceza de București (seria a III-a) cu Pr. Luigi Maria Epicoco

În perioada 11-15 octombrie 2021, la Mănăstirea Carmelitanilor de la Ciofliceni, un grup de 22 de preoți din Arhidieceza de București  – parohi, vicari și preoți colaboratori – trăiesc bucuria exercițiilor spirituale anuale.

whatsapp-image-2021-10-13-at-17-43-16

Plecând de la câteva episoade semnificative din Evanghelia după Marcu, predicatorul, Pr. Luigi Maria Epicoco, a reluat pentru preoții reuniți în tăcere și rugăciune câteva teme importante ale vieții sacerdotale: cum pot fi trăite misterele vieții lui Cristos de către preoții de astăzi; Cristos, izvorul de compasiune în misiunea preotului; Euharistia, forța preotului în toate momentele vieții sale.

whatsapp-image-2021-10-13-at-17-43-20

Această experiență spirituală deosebită a inclus momente de rugăciune comunitară, celebrarea Sfintei Liturghii, meditații, timp de destindere și reflecție personală.

whatsapp-image-2021-10-13-at-17-43-21


Pr. Luigi Maria Epicoco a fost numit de Papa Francisc asistent ecleziastic al Departamentului pentru comunicare și editorialist al cotidianului L’Osservatore Romano În vârstă de 40 de ani, Pr. Epicoco este originar din regiunea Puglia (Italia) și a fost hirotonit în 2005 pentru Arhidieceza de L’Aquila de Arhiepiscopul Mitropolit Giuseppe Molinari, care i-a încredințat încă din primii ani de preoție misiunea pastorală de capelan al studenților din arhidieceză. Pr. Epicoco a publicat mai multe cărți de spiritualitate.Predă filosofia în cadrul institutelor afiliate Universității Pontificale din Lateran. Cardinalul Angelo De Donatis l-a numit în 2019 președinte al Institutului Superior de Științe Religioase Fides et Ratio din L’Aquila. (Note biografice: Vatican News)

Pr. Luigi Maria Epicoco este un autor prolific, cu peste 25 de titluri traduse în mai multe limbi. În limba română a fost tradus volumul „Fiți sfinți cu ce aveți la îndemână” (Editura Viața Creștină).

 

 

 

Hits: 1926

/ Știri / Tags:

Share the Post