Luna Misiunilor: activități propuse de Operele Misionare Pontificale

ziua misiunilor

Luna Misiunilor: activități propuse de Operele Misionare Pontificale

„Nu putem să nu vorbim despre ceea ce am văzut și am auzit” (Fap 4,20)

În luna octombrie, atenția noastră este îndreptată în mod deosebit către activitatea misionară a Bisericii Universale. Fiecare creștin, insituție și comunitate parohială catolică are obligația morală de a face cunoscută credincioșilor natura misionară a Bisericii, profitând de toate mijloacele de comunicare, astfel încât mesajul evanghelic să ajungă la inima fiecărui creștin pentru a deveni conștient de această obligație asumată la botez: transmiterea credinței misionare, care este în concret viața în Cristos.

În fiecare an, Papa Francisc propune o temă inspirată din Biblie, care poate să dea avânt zelului nostru misionar. Anul acesta, Sf. Părinte ne propune ca temă a Zilei Mondiale pentru Misiuni un citat din Faptele Apostolilor, care prezintă mărturia lui Petru și Ioan înaintea celor care se opuneau răspândirii mesajului evanghelic: „Nu putem să nu vorbim despre ceea ce am văzut și am auzit.” (F.A 4,20)

Ven. Pauline Marie Jaricot, fondatoarea Operei Răspândirii Credinței, ne poate inspira și călăuzi să trăim mai profund carisma misionară, care se concretizează în rugăciune și caritate.

Pentru a veni în sprijinul comunităților, Oficiul Național al Operelor Misionare Pontificale (OMP) propune o listă de activități care să inspire și să ajute la crearea unui ambient misionar al acestei luni.

  • Pelerinaj misionar la nivel de parohial și diecezan
  • Rozariul viu cu copiii, adolescenții și tinerii misionari
  • Reflecții din scrierile Ven. Pauline Marie Jaricot la Radio Maria (1/31 oct., ora 13:45)
  • Novena la Ven. Pauline Jaricot cu membrii misionari (17/24 oct)
  • Promovare misionară în grupurile parohiale (mărturii)
  • Activități misionare cu strângere de fonduri din confecționarea unor simboluri misionare ale Bisericii Universale (ex: Rozariul misionar)
  • Eveniment național – „PAULINE JARICOT, ieri și astăzi” (22 oct.)
  • Veghe misionară la nivel parohial și diecezan (23 oct.)
  • Celebrarea Zilei Mondiale a Misiunilor (ZMM) cu participarea la Sf. Liturghie și susținerea financiară a misiunilor Sf. Părinte (24 oct.)
  • Încheierea lunii misionare la nivel parohial și diecezan (31 oct.)

Pe lângă activitățile propuse, fiecare creștin poate avea și alte inițiative care să susțină aprofundarea spiritului misionar.

 

Pr. Eugen Blaj, Director Național OMP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hits: 193

/ Știri / Tags: ,

Share the Post