Imnul celei de-a X-a Întâlnirii Mondiale a Familiilor (22-26 iunie 2022)

Screenshot 2021-10-06 at 10.57.01

Imnul celei de-a X-a Întâlnirii Mondiale a Familiilor (22-26 iunie 2022)

Pe 30 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă ținută la Vatican asupra celei de-a X-a Întâlnire Mondială a Familiilor ce va avea loc la Roma în perioada 22-26 iunie 2022, a fost difuzat în premieră imnul Întâlnirii, acompaniat de un videoclip artistic.

Imnul a fost conceput cu scopul de a însoți momentele importante ale Întâlnirii Familiilor și astfel dorește să implice prin cântec toate familiile. Este compus din 10 strofe în 9 limbi (italiană, engleză, spaniolă, franceză, portugheză, poloneză, germană, swahili și chineză) în care sunt prezentate idealurile familiei: este descrisă ca fiind calea sfințeniei, un semn al iubirii, un dar al speranței și al bucuriei. În ea strălucește Cuvântul adevărului Evangheliei, este animată de Duhul Sfânt, martoră a bucuriei în lume și a carității lui Cristos. De asemenea, familia ne este prezentată ca locul de slujire și iertare, de primire și milostivire. Refrenul simplu cântat pe o melodie antrenată este în engleză, cu următoarele versuri: „Noi credem în iubire,/Credem în viață,/Noi Te vom urma,/aleluia!” Astfel sunt proclamate cu entuziasm valorile fundamentale ale familiei: iubirea, viața și slujirea.

Textul integral al imnului se găsește aici. Linia melodică și stilul acestuia au fost alese în mod deliberat pentru a se potrivi cu publicul internațional de toate vârstele. Videoclipul artistic al imnului poate fi vizionat aici.

Imnul este disponibil și pe site-ul oficial dedicat Întâlniri a Familiilor, www.romefamily2022.com, și poate fi descărcat gratuit pentru a fi învățat și cântat în  pregătirea Întâlnirii, care se va desfășura în format pluricentric în toate diecezele din lume, după cum a anunțat Papa Francisc la începutul lunii iulie. Fiecare dieceză și comunitate vor putea distribui imnul pe propriile pagini dedicate evenimentului. De asemenea, pentru o ascultare mai largă în rândul tinerilor, imnul va fi disponibil și pe platforme de streaming precum Spotify și AppleMusic.

Traducere și adaptare de Francesca Gehl

Hits: 214

/ Știri / Tags:

Share the Post