Mesajul video al Papei Francisc la prezentarea Întâlnirii Mondiale a Familiilor (22-26 iunie 2022, ediția a X-a)

intalnirea fam

Mesajul video al Papei Francisc la prezentarea Întâlnirii Mondiale a Familiilor (22-26 iunie 2022, ediția a X-a)

Publicăm mai jos textul mesajului video al Sfântului Părinte Papa Francisc cu ocazia prezentării celei de-a X-a Întâlniri Mondiale a Familiilor care va avea loc la Roma în perioada 22-26 iunie 2022,  transmis printr-un comunicat al Biroului de Presă al Sfântului Scaun.

Dragi frați și surori,

Următoarea Întâlnire Mondială a Familiilor va avea loc la Roma în iunie 2022. Tema întâlnirii va fi Iubirea familiei: vocație și cale de sfințenie. După o amânare de un an, din cauza pandemiei, dorința de a ne întâlni din nou este mare.

În întâlnirile anterioare, majoritatea familiilor rămâneau acasă și întâlnirea era percepută ca o realitate îndepărtată, cel mult urmărită la televizor sau necunoscută pentru majoritatea familiilor.

De data aceasta, întâlnirea va avea o formulă inedită: va fi o ocazie pentru Providență de a crea un eveniment mondial capabil să implice toate familiile care doresc să se simtă parte a comunității ecleziale.

Întâlnirea va lua o formă multicentrică și extinsă, favorizând implicarea comunităților diecezane din întreaga lume. Roma va fi locul principal, cu câțiva delegați ai pastorației familiilor care vor participa la Festivalul Familiilor, la Congresul Pastoral și la Sfânta Liturghie, care vor fi transmise în toată lumea.

În aceleași zile, fiecare dieceză poate fi centrul unei Întâlniri locale pentru propriile familii și comunități. În acest fel, toată lumea va putea participa, chiar și cei care nu pot veni la Roma.

Oriunde este posibil, invit, prin urmare, comunitățile diecezane să planifice inițiative pornind de la tema întâlnirii, folosind simbolurile pe care le pregătește Dieceza Romei.

Vă cer să fiți plini de viață, activi, creativi, pentru a vă organiza cu familiile, în armonie cu ceea ce va avea loc la Roma.

Este o oportunitate prețioasă pentru a ne dedica cu entuziasm slujirii familiei: soții, familiile și păstorii împreună.

Prin urmare, curaj, dragi păstori și familii dragi, ajutați-vă reciproc să organizați întâlniri în diecezele și parohiile de pe toate continentele.

Drum bun spre următoarea Întâlnire Mondială a Familiilor! Și nu uitați să vă rugați pentru mine. Mulțumesc!

O Notă care însoțește mesajul Papei specifică faptul că „evenimentul, așa cum a subliniat și Sfântul Părinte, va avea loc într-o formă fără precedent și multicentrică, cu inițiative locale în dieceze din întreaga lume, similare cu cele care vor avea loc simultan la Roma. Dacă Roma va rămâne într-adevăr locul desemnat, fiecare dieceză ar putea fi centrul unei întâlniri locale pentru propriile familii și comunități. Este vorba de a le permite tuturor să se simtă protagoniști, într-un moment în care este încă dificil de călătorit din cauza pandemiei.

Roma va rămâne locul principal, unde vor avea loc Festivalul Familiilor și Congresul Teologic și Pastoral, ambele în Sala Paul al VI-lea, și Sfânta Liturghie în Piața Sf. Petru. Vor participa în special delegații conferințelor episcopale și ai mișcărilor internaționale implicate în pastorația familiei.

În același timp, în diferite dieceze, episcopii vor putea acționa la nivel local, pot planifica inițiative similare, începând de la tema Întâlnirii și folosind simbolurile pe care le pregătește Dieceza Romei (sigla, rugăciune, imn și imagine).

„De-a lungul anilor” – a subliniat Cardinalul Kevin Farrell, prefectul Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață, această importantă întâlnire eclezială a cunoscut o participare din ce în ce mai mare a familiilor. Mii de oameni care au participat la ultimele ediții, cu bogăția limbilor, culturilor și experiențelor lor, au fost un semn elocvent al frumuseții familiei pentru Biserică și pentru întreaga omenire. Trebuie să continuăm pe această cale, căutând să implicăm un număr mai mare de familii în această mare inițiativă ”. „Este vorba de a profita de o oportunitate prețioasă și unică, aceea de relansare a pastorației familiilor cu un nou entuziasm misionar și creativitate, pornind de la indicațiile pe care ni le-a dat Sfântul Părinte în exortația Amoris Laetitia. Adică prin implicarea soților, familii și preoți împreună ”, a comentat Cardinalul vicar Angelo De Donatis.

Cu această ocazie, a fost prezentat și logoul oficial al Întâlnirii.

Mesajul video al Papei Francisc poate fi vizionat aici.

Hits: 135

/ Știri / Tags:

Share the Post