Bucurie pentru Operele Misionare Pontificale: fondatoarea Pauline Jaricot va fi beatificată

omp

Bucurie pentru Operele Misionare Pontificale: fondatoarea Pauline Jaricot va fi beatificată

Ven. Pauline Marie Jaricot, fondatoarea Operei Pontificale pentru Răspândirea Credinței (OPRC) și a Rozariului viu, va fi ridicată la cinstea altarelor, cu titlul de „Fericită” la data de 22 mai 2022. Mult așteptata veste a fost anunțată oficial luni, 4 octombrie 2021, de secretarul general al Operelor Misionare Pontificale (OMP) din Franța, Gaëtan Boucharlat de Chazotte, printr-un mesaj video trimis la Agenzia Fides.

Celebrarea beatificării va avea loc la Lyon, cu ocazia a patru sute de ani de la nașterea Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor (CEP), a două sute de ani de la înființarea Asociației pentru Răspândirea Credinței (ARC) și a o sută de ani de la adoptarea ei de către Sfântul Părinte, devenind astfel Operă Pontificală. Ceremonia va fi prezidată de prefectul Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor, cardinalul Luis Antonio Tagle.

Pauline-Marie Jaricot (1799-1862) a fost declarată Venerabilă la 25 februarie 1963, de Sfântul Ioan XXIII, iar la 26 mai 2020, Papa Francisc a autorizat publicarea decretului prin care se recunoaște miracolul atribuit mijlocirii Venerabilei în anul 2012. Este vorba despre o fetiță din Franța, Mayline, care la vârstă de 3 ani și jumătate, s-a sufocat în timp ce mânca un cârnat. Fetița s-a vindecat surprinzător, după ce întregul oraș s-a unit în rugăciune, invocând mijlocirea Ven. Pauline Marie Jaricot, deși medicii nu-i mai dădeau nicio speranță. Astfel, Biserica a deschis calea spre beatificarea, în urma unei anchete diecezane din 2019, înainte de a fi transmisă Congregației pentru Cauza Sfinților. Comisia medicală a validat miracolul vindecării ca un fapt inexplicabil, iar Comisia teologică, la rândul ei, a certificat intervenția venerabilei Pauline Marie Jaricot asupra vindecării.

thumbnail-2-2

Pauline Marie Jaricot s-a născut într-o familie bogată din Lyon. La vârsta de 15 ani trăiește o experiență profundă de convertire totală. Și-a consacrat viața lui Dumnezeu cu un jurământ solemn în capela Fecioarei din Fourvière, Lyon și s-a dedicat exclusiv slujirii lui Dumnezeu în cei săraci și bolnavi, vizitând spitalele și oamenii bolnavi incurabil, îngrijindu-le rănile și oferindu-le cuvinte de confort. Întrajutorarea celor nevoiași era însoțită de o viață de rugăciune intensă, primirea zilnică a Sf. Euharistii și oferirea sacrificiilor ei pentru convertirea păcătoșilor și pentru evanghelizarea lumii.

Pauline Marie Jaricot este tânăra care a creat prima rețea socială de rugăciune și ajutor pentru susținerea misiunilor, dând naștere astfel, la data de 3 mai 1822, Operei misionare pentru Răspândirea Credinței.

Operele Misionare Pontificale, prezente și în Arhidieceza de București, susţin toate Bisericile particulare din lume pentru a putea împlini misiunea de a vesti Evanghelia și depind, la nivel universal, de Congregaţia Pontificală pentru Evanghelizarea Popoarelor şi, la nivel local, de Conferinţele Episcopale. Există patru Opere şi constituie o unică instituţie: Operele Misionare Pontificale pentru răspândirea credinţei, Operele Misionare Pontificale ale Sf. Petru Apostolul, Operele Misionare Pontificale ale Copilăriei misionare şi Uniunea Misionară Pontificală.

Pr Eugen Blaj, Director Național al Operelor Misionare Pontificale

 

Hits: 147

/ Știri / Tags:

Share the Post