ÎPS Ioan Robu, la hramul Parohiei Sfânta Maria a Harurilor (Bărăția) din București

241545790_601533321230121_476204687550641590_n

ÎPS Ioan Robu, la hramul Parohiei Sfânta Maria a Harurilor (Bărăția) din București

Duminică 5 septembrie 2021, Parohia Sfânta Maria a Harurilor (Bărăția) din București a sărbătorit în mod anticipat hramul și Nașterea Fecioarei Maria. Această anticipare s-a datorat faptului că mai mulți credincioși din parohie,împreună cu Părintele paroh Cristinel Țâmpu, au plecat în aceeași după-amiază în pelerinaj spre Budapesta, pentru a participa la Congresul Euharistic Internațional, care se desfășoară în aceste zile.

Sfânta Liturghie de hram a fost prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit. Au participat numeroși preoți și credincioși din mai multe parohii din capitală. Predica a fost ținută de Părintele Dan Suciu CSJ.

În cuvântul său, Pr. Dan Suciu a subliniat faptul că nașterea Fecioarei Maria a fost un har care a rămas ascuns în ochii părinților ei, așa cum de fapt orice lucrare a lui Dumnezeu în viețile noastre are o parte ascunsă și este mereu mai mare și mai frumoasă decât ceea ce vedem și înțelegem noi. Totodată, nașterea micuței Maria cuprinde deja misiunea întregii vieți a acesteia, de a deveni Mama Fiului lui Dumnezeu și Maica întregii Biserici. Pe urmele ei, fiecare creștin primește la botez și o misiune de slujire, într-un fel unic, dar îndreptat mereu spre ceilalți. În sfârșit, nașterea Preacuratei Fecioare Maria are loc printr-o intervenție directă a lui Dumnezeu sau, altfel spus, a milostivirii acestuia. În ziua nașterii Mariei, să nu uităm că Dumnezeu intervine uneori și în viețile noastre, schimbând cursul obișnuit al lucrurilor.

241380371_601533791230074_8656913525987380421_n

În cuvântul de mulțumire de la sfârșitul Sfintei Liturghiei, Părintele Cristinel Țâmpu a mulțumit tuturor celor care au contribuit prin eforturile lor la pregătirea acestei sărbători a comunității. Bucuria rugăciunii împreună a fost continuată prin cea a întâlnirii de după liturghie, la un moment de agapă.

Sărbătoarea hramului a fost pregătită nu numai prin muncă, ci și prin rugăciune. Cele trei seri premergătoare au fost marcate prin Sfintele Liturghii celebrate deja în lumina sărbătorii Mariei și prin momentele de adorație în fața Preasfântului Sacrament.

Sfânta Liturghie a hramului a fost transmisă live de Angelus TV și poate fi urmărită aici.

Mai multe fotografii pot fi accesate aici.

Articol realizat cu sprijinul Pr. Dan Suciu CSJ

Hits: 538

/ Știri / Tags: ,

Share the Post