ÎPS Aurel Percă, la Sf. Liturghie de deschidere a Congresului Internațional Euharistic de la Budapesta (5-12 septembrie 2021)

congresul euharistic

ÎPS Aurel Percă, la Sf. Liturghie de deschidere a Congresului Internațional Euharistic de la Budapesta (5-12 septembrie 2021)

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, și o delegație de preoți și credincioși din Arhidieceza de București participă la cel de-al 52-lea Congres Internațional Euharistic ce se desfășoară la Budapesta între 5-12 septembrie 2021, cu tema „Toate izvoarele mele sunt în tine” (Psalmul 87,7). Deschiderea Congresului a avut loc duminică, 5 septembrie, cu o Sfântă Liturghie prezidată în Piața Eroilor de Cardinalul Angelo Bagnasco, președintele Consiliului Conferințelor Episcopale din Europa, la care au concelebrat cardinali și episcopi din toată lumea, inclusiv din România, și cu participarea a numeroși credincioși veniți de pe toate continentele pentru acest eveniment. Duminică, 12 septembrie, Sfântul Părinte Papa Francisc va fi prezent la Budapesta pentru a prezida Sfânta Liturghie de încheiere a Congresului Euharistic.

whatsapp-image-2021-09-05-at-17-33-56

Vatican News relatează:

În cuvântul de salut adresat participanților la începutul Sfintei Liturghii, Cardinalul Péter Erdő, Arhiepiscop mitropolit de Esztergom-Budapesta, a amintit că după amânarea de anul trecut a acestui eveniment, din cauza pandemiei, ”simțim că viața noastră nu depinde numai de eforturile noastre omenești”. „Domnul Dumnezeu”, a mai spus Cardinalul, „să ne dăruiască harul de a putea simți în aceste zile că Isus Cristos este cu noi în Euharistie. Nu lasă singură Biserica, popoarele, omenirea. Toate puterile și speranțele noastre provin de la El. Euharistia este izvorul din care se alimentează viața noastră creștină, misiunea noastră. Doamne, Dumnezeule, rămâi cu noi! Dăruiește-ne puterea și lumina pentru misiunea noastră în lumea de astăzi. Dăruiește-ne harul să trăim împreună cu tine aici pe pământ și, apoi, în veșnicie!”, a spus primatul Bisericii catolice din Ungaria”.

Sfânta Liturghie de deschidere și programul artistic de dinaintea acesteia au fost transmise live de Angelus TV și pot fi vizionate aici.

Angelus TV este prezent la Budapesta cu doi corespondenți, Pr. Francisc Ungureanu și Ioana Oprișa, și va transmite live principalele momente ale acestui eveniment spiritual de importanță mondială.

Programul complet al manifestărilor Congresului poate fi consultat aici.


Inițial, Congresul Euharistic de la Budapesta a fost planificat pentru septembrie 2020, dar din cauza pandemiei de coronavirus, s-a decis amânarea acestuia pentru 2021 de către Papa Francisc împreună cu Episcopii maghiari și Comitetul Pontifical pentru Congresele Euharistice Internaționale.

Congresul Euharistic Internațional a început în Franța, în 1881, cu scopul de a încuraja devotamentul față de Euharistie și de a spori înțelegerea acestui Sacrament de către numeroșii catolici din țară. A continuat să aibă loc la fiecare câțiva ani într-un oraș diferit și a ajuns pe toate continetele, în orașe precum Ierusalim, Nairobi, Melbourne, Coreea, SUA și în toată Europa. Ultimul Congres a avut loc la Cebu, Filipine în 2016, fiind organizat la fiecare patru ani.

 

Hits: 1653

/ Știri / Tags: ,

Share the Post