Papa Francisc: „Vă mulțumesc tuturor!” (Angelus, 11 iulie 2021)

Screenshot 2021-07-11 at 23.33.30

Papa Francisc: „Vă mulțumesc tuturor!” (Angelus, 11 iulie 2021)

Duminică, 11 iulie 2021, la ora 12, Sfântul Părinte Papa Francisc a apărut pe balconul etajului 10 al Policlinicii „A. Gemelli ”și a condus recitarea rugăciunii „Îngerul Domnului” alături de credincioșii și pelerinii adunați în piața spitalului roman.

Mă bucur că pot menține întâlnirea duminicală a rugăciunii Angelus, chiar și aici, din Policlinica „Gemelli”. Vă mulțumesc tuturor: am simțit apropierea voastră și sprijinul rugăciunilor voastre. Mulțumesc foarte mult! Evanghelia pe care o citim astăzi în Liturghie povestește că ucenicii lui Isus, trimiși de el, „îi ungeau pe mulți bolnavi cu untdelemn și i-au vindecau” (Mc 6,13). Acest „untdelemn” ne face să ne gândim și la Sacramentul Ungerii bolnavilor, care conferă mângâiere sufletului și trupului. Dar acest „untdelemn” este și ascultarea, apropierea, îngrijorarea, tandrețea celor care au grijă de bolnav: este ca o mângâiere care te face să te simți mai bine, calmează durerea și te ușurează. Cu toții, cu toții, mai devreme sau mai târziu, avem nevoie de această „ungere” a apropierii și tandreții și cu toții o putem da altcuiva, cu o vizită, un telefon, o mână întinsă celor care au nevoie de ajutor. Să ne amintim că, în protocolul judecății finale – Mt 25 – unul dintre lucrurile pe care ne va fi cerut va fi apropierea de bolnavi.

În aceste zile de spitalizare, am experimentat încă o dată cât de important este un serviciu sanitar bun, accesibil tuturor, așa cum este cazul în Italia și în alte țări. Un serviciu de sanitar gratuit, care să asigure un serviciu bun, accesibil tuturor. Acest bun prețios nu trebuie pierdut. Trebuie să-l păstrăm! Și pentru aceasta trebuie să ne angajăm cu toții, pentru că folosește tuturor și necesită contribuția tuturor. Chiar și în Biserică se întâmplă uneori ca unele instituții de sănătate, din cauza gestionării proaste, să nu funcționeze bine din punct de vedere economic, iar primul gând care ne vine este s-o vândă. Dar vocația, în Biserică, nu este să ai bani, este să faci slujirea, iar slujirea este întotdeauna gratuită. Nu uitați acest lucru: salvați instituțiile gratuite.

Vreau să-mi exprim aprecierea și încurajarea medicilor, tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății și personalului acestui spital și al altor spitale. Ei muncesc din greu! Și ne rugăm pentru toți bolnavii. Iată câțiva copii bolnavi prieteni … De ce suferă copiii? De ce suferă copiii este o întrebare care atinge inima. Însoțiți-i cu rugăciune și rugați-vă pentru toți bolnavii, în special pentru cei aflați în condiții mai dificile: nimeni să nu rămână singur, toată lumea să primească ungerea ascultării, apropierii, tandreții și îngrijirii. Cerem acest lucru prin mijlocirea Mariei, Mama noastră, Tămăduitoarea bolnavilor.

După rugăciune, Papa Francisc a amintit de incidentul din Haiti soldat cu uciderea președintelui: „Sunt aproape de iubitul popor haitian; doresc să înceteze vârtejul violenţei şi naţiunea să-și poată relua drumul spre un viitor de pace şi de înţelegere”.  Papa a amintit că astăzi este „Duminica Mării”, dedicată într-un mod special navigatorilor și celor care își au sursa de muncă și de trai în mare. „Mă rog pentru ei și îndemn pe toată lumea să aibă grijă de oceane și mări. Aveți grijă de sănătatea mării: fără plastic în mare!”

Astăzi sărbătorim sărbătoarea Sfântului Benedict, abate și patron al Europei. O îmbrățișare pentru Sfântul nostru Patron! Le dorim celor mai bune urări benedictinilor și benedictinelor din întreaga lume. Și cele mai bune urări pentru Europa, ca să fie unită în valorile sale fondatoare.

 

Sursa: press.vatican.va

Foto: Vatican Media – captură

Hits: 63

/ Știri / Tags: ,

Share the Post