PS Cornel Damian, la hramul Parohiei Preasfânta Inimă a lui Isus (Sinaia)

cover

PS Cornel Damian, la hramul Parohiei Preasfânta Inimă a lui Isus (Sinaia)

Vineri, 11 iunie 2021, la ora 18.00, comunitatea din Sinaia a trăit un moment de mare bucurie, datorită sărbătoririi hramului Bisericii – Preasfânta Inimă a lui Isus. Sfânta Liturghie fost celebrată de către PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, împreună cu preoţii din decanatul de Ploieşti şi din Arhidieceză.

Cuvântul de învăţătură a fost ţinut de Pr. Andrei Dumitrescu, colaborator la Parohia Sf. Francisc de Assisi din Bucureşti. La predică, Părintele Andrei Dumitrescu a reamintit că „solemnitatea de astăzi ne conduce spre întâlnirea cu Cristos cel suferind si părăsit. (…). În inima lui se împletesc armonios umanitatea şi divinitatea, iar iubirea sa pentru noi îl face să rămână mai departe fidel faţă de noi până la sfarşitul veacurilor, în ciuda păcatelor şi a infidelităţilor noastre”.

În solemnitatea Preasfintei Inimi a lui Isus, Biserica celebrează şi Ziua Mondială de Rugăciune pentru Sfinţirea Preoţilor. Părintele Andrei a subliniat: „Inima lui Isus devine model pentru viaţa noastră de credinţă şi, în special, pentru cei chemaţi la slujirea preoţească. Preoţii Bisericii sunt chemaţi să dobândească şi ei acea bunătate şi iubire pe care a trăit-o Cristos. Nu ajunge doar hirotonirea pentru a fi alt Cristos!”.

Membrii parohiei noastre s-au implicat în pregătirea acestei frumoase sărbători pe care o aşteaptă cu mare bucurie în fiecare an.

Rita Mărculescu

Hits: 614

/ Știri / Tags:

Share the Post