26 iunie: Întâlnire în vederea deschiderii unei capele de adorație perpetuă în ARCB

afis adoratie

26 iunie: Întâlnire în vederea deschiderii unei capele de adorație perpetuă în ARCB

De ce adorație euharistică perpetuă?

De mult timp se dorește pentru București o capelă în care Isus să fie adorat 24 de ore din 24. Deocamdată, în România există capele de adorație perpetuă doar în Timișoara (Parohia greco-catolică Sfânta Maria, Regina Păcii) și în Cluj-Napoca (Parohia greco-catolică Cluj-Grigorescu). Arhiepiscopia Romano-Catolică de București susține acest proiect din toată inima, după ce a avut mai mai multe tentative de a-l implementa de-a lungul anilor.

O inițiativă pentru ARCB

La invitația Înaltpreasfințitului Aurel Percă, o soră româncă, Sr. Annunziata a lui Isus Euharistie din Ordinul Adoratoarelor Perpetue ale Preasfântului Sacrament, a revenit recent în țară de la Roma cu scopul de a concretiza acest proiect. Comunitatea Magnificat o susține în toți acești pași.

Deocamdată suntem în faza de a face cunoscută valoarea adorației perpetue: nu este ceva ce ține de o mișcare anume, ci este o acțiune a Bisericii, cerută și recomandată de Sfinții Părinți. Prin urmare, aparține întregii Biserici și toate Mișcările ecleziale iau parte la ea. Oamenii sunt invitați individual, dar, adorând, ei devin o fraternitate euharistică, asemenea primei comunități din Ierusalim care stăruia în rugăciune împreună cu Maria, o fraternitate care imploră împreună o nouă revărsare a Duhului Sfânt asupra omenirii.

Un prim pas: o întâlnire la Mănăstirea Sfânta Familie

În acest scop, este organizată o primă întâlnire, sâmbătă, 26 iunie 2021, ora 18.30, la Mănăstirea Sf. Familie (Str. Jiului 35-37). Pr. Victor Dumitrescu (Comunitatea Magnificat) și Sr. Annunziata vor răspunde la întrebări precum: „Este importantă adorația perpetuă?” „Ce înseamnă, de fapt, a adora?” „Cum poate răspunde adorația noastră problemelor lumii actuale?” „Ce presupune o capelă de adorație perpetuă?” „Cum se poate începe adorația?”. De asemenea, vor fi prezentate mărturii de vindecare și eliberare, roade ale adorației euharistice. Desigur, întâlnirea va fi încheiată de un moment de adorație euharistică și Binecuvântare cu Preasfântul Sacrament.

De asemenea, vom începe să „recrutăm” adoratori. Vrem să vedem pe cine ne putem baza și suntem convinși că Isus are mulți adoratori în București și în împrejurimi, dispuși să dea o oră pe săptămână pentru a sta cu Cel care ne-a spus: „Iată, eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul lumii!” (Mt 28,20).

Vor urma și alți pași de popularizare a inițiativei prin parohii, bazându-ne pe susținerea parohilor. Suntem și în căutarea unei capele potrivite pentru aceasta. Avem nevoie de susținere prin rugăciune și de inimi deschise. Vă așteptăm cu drag alături de Isus în Preasfântul Sacrament!

Pr. Victor Emilian Dumitrescu (Comunitatea Magnificat)

Pentru mai multe informații: adoratie.perpetua@gmail.com

 

 

Hits: 433

/ Știri / Tags:

Share the Post