ÎPS Aurel Percă și ÎPS Ioan Robu, la hramul Parohiei Preasfântul Mântuitor (Biserica Italiană)

cover

ÎPS Aurel Percă și ÎPS Ioan Robu, la hramul Parohiei Preasfântul Mântuitor (Biserica Italiană)

Joi, 3 iunie 2021, în solemnitatea Trupul și Sângele Domnului, comunitatea Bisericii Italiene din București a fost în sărbătoare. La Sfânta Liturghie solemnă a hramului de la ora 18.00 au participat numeroși credincioși, atât din Parohia Preasfântul Mântuitor, cât și din alte parohii bucureștene. Bucuria a fost mare la Sfânta Liturghie prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Alături de Păstorul Arhidiecezei au concelebrat ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, și mai mulți preoți din Capitală. După salutul de bun venit adresat fiecăruia în parte, Părintele paroh Daniel Bulai și-a exprimat bucuria că putem fi din nou împreună, în jurul altarului, pentru a-i mulțumi lui Cristos pentru darul măreț al Euharistiei.

La predică, ÎPS Aurel Percă a subliniat importanța Sfintei Euharistii, atât în viața personală a credincioșilor, cât și în viața Bisericii. I-a îndemnat pe cei prezenți să prețuiască Taina Sfântului Altar și să participe la procesiunea solemnă cu Preasfântul Sacrament pe străzile Capitalei, de la Biserica Italiană la Catedrala Sf. Iosif, ce va avea loc duminică, 6 iunie 2021, la ora 15.00.

Credincioșii au participat trup si suflet la această Sfântă Liturghie a hramului, prin proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu, prin cântece solemne, prin invocații la rugăciunea universală, prin oferirea darurilor și prin slujirea ministranților din altar.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele paroh a mulțumit tuturor celor prezenți, dar și tuturor celor care s-au implicat în pregătirea acestei solemnități.

 

Agneza Iancu
Foto: Ruxandra Cristescu

Hits: 1887

/ Știri / Tags: ,

Share the Post