4-5 iunie: Conferința internațională „Despre iubire. Semnificații filosofice, teologice și literare”

conferinta

4-5 iunie: Conferința internațională „Despre iubire. Semnificații filosofice, teologice și literare”

Conferința internațională „Despre iubire. Semnificații filosofice, teologice și literare” este organizată de Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București, Fundación Idente de Estudios e Investigación, Berlin și Universität Wien, Viena, și se va desfășura online în perioada 4-5 iunie 2021, cu prezentări în limba română și engleză.

Scopul principal al conferinței este să analizeze conceptul de iubire din mai multe puncte de vedere și să identifice căi de actualizare a semnificației (semnificațiilor) iubirii la nivel natural și religios, social și individual. De asemenea, conferința caută să ofere soluții de diminuare sau eliminare a violenței care afectează viața zilnică a omului la nivel local și relațiile dintre ființele umane la nivel global.

Conferința se va deschide vineri, 4 iunie, ora 11.00 cu un cuvânt de bun venit din partea ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. Printre invitați se numără Prof. Santiago Acosta (Universidad Técnica Particular de Loja), Prof. Wilhelm Dancă (Universitatea din București), Prof. Herta Nagl-Docekal (Universitatea din Viena), Prof. Cornelia Helfrich (Fundación Idente de Estudios e Investigación din Berlin), Prof. Ludwig Nagl (Universitatea din Viena).

Secțiuni tematice:
• Sensul metafizic și teologic al iubirii;
• Motivul iubirii în literatură și poezie;
• Iubire și filozofie;
• Iubirea în viața religioasă și mistică;
• Erosul într-un timp lipsit de iubire: fenomenologia politică și arta.

Programul complet al conferinței, precum și linkurile de acces pentru fiecare sesiune pot fi accesate aici.

 

 

 

Hits: 128

/ Știri

Share the Post