Actualitatea creștină: nr. 6/2021, disponibil din 3 iunie

Screenshot 2021-06-04 at 13.12.47

Actualitatea creștină: nr. 6/2021, disponibil din 3 iunie

Începând de joi, 3 iunie, revista Actualitatea creștină este disponibilă la Librăria „Sf. Iosif” și în parohii.  Numărul din iunie al revistei Actualitatea creștină se deschide cu editorialul semnat de ÎPS Aurel Percă, „Semnele iubirii imense a lui Cristos”. În acest articol, Arhiepiscopul de București vorbeşte despre solemnitățile care sunt în luna iunie, „care ne pot ajuta să creştem în încrederea de fii ai lui Dumnezeu: solemnitatea Preasfântului Trup şi Sânge al lui Cristos, solemnitatea Inimii Preasfinte a lui Isus, care ne poartă să reflectăm asupra iubirii infinite a lui Dumnezeu față de orice creatură”.

În rubrica „Semnificații liturgice”, Pr. Gabriel Anghel, Responsabil al Oficiului pentru Pastorația Liturgică și Sacramente al ARCB, ne prezintă originea și evoluția sărbătorii Trupul şi Sângele Domnului.

Rubrica „Focus” prezintă documentul Papei Francisc din 10 mai, Scrisoarea apostolică sub formă de motu proprioAntiquum ministerium, prin care a instituit slujirea laicală de catehet.

Eduard Antal semnează articolul „O viață în slujba muzicii”, despre organistul Marcel Dupré, de la a cărui moarte se împlinesc 50 de ani.

La rubrica „Doctrina socială”, Pr. Daniel Gheorghiță Benchea trage un semnal de alarmă: „Dumnezeu moare de foame, iar eu sunt sătul”, pornind de la textul enciclicii Laudato Si’.

Rubrica „Suflet tânăr” prezintă experiențele tinerilor la cursul de formare pentru animatori parohiali, care a avut loc în perioada 7-9 mai la Mănăstirea Carmelitană de la Ciofliceni.

Reflectând asupra capitolului al II-lea al Exortației apostolice Amoris Laetitia, intitulat Realitățile și provocările familiilor, Pr. Fabian Măriuț vorbește despre „luminile și umbrele” căsătoriei.

În eseul de la rubrica „Spiritualitate”, Pr. Tarciziu Șerban ne provoacă la o reflecție asupra „pericolului nefirescului”, pornind de la Psalmul 127. În aceeași rubrică, facem cunoştință cu Sfânta Maria Tereza Chiramel Mankidiyan, originară din India, canonizată în 2019. „Toți suntem frați şi avem aceeaşi casă” este un articol semnat de câțiva „Copii Misionari”, care vorbesc despre experiența lor în Copilăria Misionară Pontificală.

Un articol amplu, semnat de Iulia Cojocariu, este dedicat aniversării a 138 de ani de la înființarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, pe 27 aprilie 2021. Noua televiziune online Angelus TV, lansată printr-o ediție specială pe 16 mai 2021, este prezentată în rubrica „Cultură”. Pr. Ieronim Iacob scrie despre un loc predilect al Arhiepiscopului Netzhammer, într-o fascinantă explorare a istoriei catolice a orașului Costinești.

În paginile revistei se mai găsesc ştiri din țară, de la Vatican şi din lume, anunțuri, idei pentru timpul liber.

Hits: 57

/ Știri / Tags:

Share the Post