Duminică, 6 iunie, prima colectă anuală instituită de ÎPS Aurel Percă pentru misiunile ARCB în Kenya

misiuni 2

Duminică, 6 iunie, prima colectă anuală instituită de ÎPS Aurel Percă pentru misiunile ARCB în Kenya

                                                                                                                       Bucureşti, 4 iunie 2021

Către
Cucernicii Părinţi Preoţi, parohi şi vicari,
Persoanele consacrate,
Iubitul credincios popor al Arhidiecezei Catolice de Bucureşti,

Arhidieceza de București este prezentă în opera de evanghelizare din Kenya, dieceza de Marsabit, prin activitatea misionară a trei preoți „fidei donum” (darul credinţei), care administrează două parohii. Localitățile se află în partea de nord a țării, în deșertul Chalbi, o zonă fără vegetație și fără apă, cu mulți nomazi. Aici misionarii noștri desfășoară o activitate pastorală și de promovare socială foarte intensă și cu mult folos pentru populația locală. Însă pentru realizarea acestor proiecte, esențiale în opera de evanghelizare, misionarii au nevoie de susținere financiară și materială.

Din partea diecezei locale de Marsabit este oferit un ajutor minim, dar pentru a face față multor necesități, este nevoie de o susținere financiară mai consistentă, care este asigurată din greu de Arhidieceza noastră.

Anual, în a treia duminică din luna octombrie, Ziua Misiunilor, se face o colectă în parohii, care însă este destinată Operelor Misionare Pontificale, și a cărei finalitate este susținerea tuturor operelor misionare din lume.

În plus, pe plan local, s-a încetățenit practica din timpul Postului Mare, „Cutia speranței”, un ajutor financiar considerabil, dar insuficient pentru susținerea misionarilor noștri din Kenya.

Documentele Magisteriului Bisericii insistă foarte mult ca diecezele din toate țările lumii să participe la opera misionară, fie prin trimiterea de preoți și voluntari, fie prin susținerea materială și financiară.

Opera misionară este o datorie încredințată întregii Biserici, și când vorbim de Biserică, vorbim de toți credincioșii, poporul lui Dumnezeu. Toți credincioșii sunt „misionari” prin vocație, în virtutea botezului; toți creștinii au datoria să susțină activitatea misionară, manifestând în mod concret solidaritatea creștină și caritatea față de oamenii care așteaptă cuvântul Evangheliei, prin opera preoților misionari.

De aceea, am stabilit să se organizeze în fiecare an, în prima duminică din luna iunie, o colectă la nivelul tuturor parohiilor din cadrul Arhidiecezei, prin care toți credincioșii noștri sunt rugați să-și arate spiritul lor misionar, participând cu generozitate la susținerea misionarilor și a operelor pe care le promovează în locurile încredințate spre păstorire și evanghelizare în Dieceza de Marsabit.

Pentru anul acesta, am stabilit ca această colectă să fie făcută în toate parohiile duminică, 6 iunie, a.c., sumele adunate fiind dirijate la Arhiepiscopie, cu mențiunea „pentru misiuni”.

Știu că vremurile pe care le traversăm sunt marcate de multe lipsuri și greutăți și în comunitățile noastre, dar vă invit pe toți, preoți și credincioși, să vă manifestați solidaritatea față de oamenii din Kenya, lipsiți de cele mai elementare lucruri (educație, asistență medicală, cateheză, liturgie), dovedind că avem cu adevărat spirit misionar.

În timp ce mulțumesc anticipat tuturor credincioșilor noștri pentru generozitatea de care vor da dovadă la colecta fixată pentru data de 6 iunie a.c, îl rog pe Domnul Isus, Bunul Păstor, să răsplătească cu belșugul binecuvântărilor sale pe toți binefăcătorii misionarilor noștri.

Tot duminică, 6 iunie a.c., în Catedrala Sfântul Iosif va avea loc un concert de orgă, având tot o finalitate de ajutorare pentru misiunile noastre din Kenya. Suma care se va aduna va fi destinată construirii unui oratoriu pentru copiii și tinerii nomazi din Parohia Hurri Hils.

Cu binecuvântarea noastră arhierească,

† Aurel Percă

    Arhiepiscop Mitropolit de București

Hits: 375

/ Știri / Tags: ,

Share the Post