Mons. Benoni Ambăruș și Mons. Miguel Maury Buendía în mijlocul comunității romano-catolice române din Roma

benoni

Mons. Benoni Ambăruș și Mons. Miguel Maury Buendía în mijlocul comunității romano-catolice române din Roma

Duminică, 9 mai 2020, Excelența Sa Benoni Ambăruș, proaspăt numit Episcop Auxiliar al Diecezei de Roma, împreună cu Excelența Sa, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, au fost pentru câteva ore în mijlocul comunității romano-catolice române din Roma, pentru a-i aduce preamărire lui Dumnezeu, printr-o Sfântă Liturghie. Li s-au alăturat preoții români din Roma și împrejurimi, împreună cu Exelența Sa dl. Liviu-Petru Zăpârțan, Ambasador al României pe Lângă Sfântul Scaun.

Parohul comunității i-a salutat pe cei prezenți la Sfânta Liturghie, iar în cuvintele de bun venit a subliniat că Monseniorul Benoni Ambăruș a fost dornic să celebreze prima Liturghie după consacrare împreună cu comunitatea română. Totodată, a evidențiat că este o întâmplare unică să fie prezenți în comunitatea română din Roma cei doi înalți ierarhi.  În cuvântul de învățătură, Monseniorul Benoni a evidențiat primii săi ani de studii la Roma, când Monseniorul Anton Lucaci, pe atunci director al Radio Vatican, avea o grijă părintească deosebit de mare pentru studenții români de acolo, dar și pentru comunitatea românilor din Roma. În plus el ne-a îndemnat să ne rugăm întotdeauna pentru cei răposați, închipuindu-ne că ei sunt la liturghie alături de noi, în bancă, la dreapta și la stânga noastră.

La finalul Sfintei Liturghii, cu urarea de „La mulți ani!”, Monseniorul Ambăruș a mulțumit pentru primirea călduroasă cu care a fost întâmpinat, câțiva credincioși din parohie fiind îmbrăcați în costume populare românești, evidențiind apropierea de casă și de cei dragi, iar parohul comunității a subliniat că Monseniorul Ambăruș, ori de câte ori timpul îi va permite, va fi așteptat cu brațele deschise în mijlocul comunității române. Totodată, Pr. Iacovici a mulțumit Nunțiului Apostolic pentru prezență și l-a rugat, că atunci când se va întâlni cu Sfântul Părinte Papa Francisc să-i transmită mulțumirile și salutul comunității române din Roma.

Foto și text: Erwin Asmarandei

Hits: 943

Share the Post