ÎPS Ioan Robu, la hramul Parohiei Fericitul Ieremia Valahul (Chitila)

WhatsApp Image 2021-05-10 at 14.37.34 (6)

ÎPS Ioan Robu, la hramul Parohiei Fericitul Ieremia Valahul (Chitila)

Duminică, 9 mai, comunitatea romano-catolică din Chitila și-a sărbătorit patronul, pe Fericitul Ieremia Valahul, primul român ridicat la cinstea altarelor. Bucuria a fost și mai mare, deoarece în mijlocul comunității noastre a fost prezent și ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit de București, care a răspuns invitației Părintelui paroh, Ciprian Mărtișcă.

Excelența Sa ne-a spus că îi este foarte dragă biserica din Chitila și are foarte multe amintiri plăcute legate de comunitate, de surorile Carității și de întemeietoarea ordinului, Sfânta Maică Tereza de Calcutta, povestind cu emoție câteva momente de har și lumină trăite cu prilejul vizitelor Maicii Tereza în Chitila și București.

Părintele predicator, Marius Taloș SJ, ne-a bucurat și încântat cu omilia sa despre Fericitul Ieremia, subliniind ceea ce putem noi reține și pune în practică din viața Fericitului, pentru a ne apropia de Împărăția Cerurilor!

După Sfânta Liturghie concelebrată cu preoți din comunitățile vecine, a urmat un moment de revedere cu oaspeții și invitații comunității, în curtea parohiei din Chitila. Aducem mulțumire Domnului pentru harurile primite și pentru exemplul viu și grăitor al atâtor sfinți ai zilelor noastre, dar și ai secolelor trecute.

Daniel Filip

Hits: 276

/ Știri / Tags:

Share the Post