Pr. Ion M. Solomon, evocat la Cremona

WhatsApp Image 2021-05-08 at 09.42.15

Pr. Ion M. Solomon, evocat la Cremona

La Cremona există o asociație de voluntari, numită DRUM BUN, ai cărei membri merg în România pe timpul verii, de mai bine de 20 de ani, pentru a face formare cu grupurile de tineri, pentru a anima activitățile organizate cu copiii în timpul verii și pentru a ajuta copiii care suferă, mai ales pe cei care au diferite nevoi speciale.

Unul din punctele lor de referință era Părintele Ion M. Solomon, pe care l-au cunoscut pe când era paroh de Ploiești, în anul 1997. Zilele acestea, aflând despre moartea neașteptată a Părintelui, la doar 63 de ani, câțiva dintre ei au dorit să se roage pentru el.

De aceea, sâmbătă, 8 mai, având în mijlocul lor pe asistentul spiritual al asociației, Părintele Pierluigi Codazzi, a fost celebrată o Sfântă Liturghie în biserica San Sepolcro din Cremona, la care au mai luat parte Pr. Luigi Mantia, unul dintre primii preoți care au mers cu grupul în România, vicarul parohiei, Pr. Francesco Gandioli și eu.

În cadrul predicii, a fost evocată lunga colaborare dintre Părintele Ion și asociația DRUM BUN. S-a subliniat faptul că Părintele Ion era un om simplu, dar primitor, ba chiar deosebit de primitor. Era un om cu o deschidere mare față de lucrurile noi și față de metodele educative, îngăduind și organizând activități cu copiii și tinerii nu doar pe lângă parohie, ci și prin cartierele din oraș și în localitățile din jurul orașului. S-a amintit și de cerința lui de a realiza un oratoriu pe lângă parohie, lucru care a fost realizat în colaborare cu asociația.

Celebrarea a continuat cu o rugăciune pentru sufletul Părintelui și o fotografie de grup în fața bisericii.

Ascultând cuvintele Părintelui Codazzi și ale celor care l-au cunoscut pe Părintele Ion, îmi dau seama, cu atât mai mult, că rămâne după moartea noastră amintirea faptelor bune pe care le-am făcut.

Odihnește-te în pace, Părinte Ion, și Dumnezeu să te răsplătească pentru binele pe care l-ai făcut!

Pr. Anton Jicmon
Cremona, 8 mai 2021

Hits: 1322

/ Știri

Share the Post