ÎPS Aurel Percă, la hramul Parohiei Fericitul Ieremia Valahul (Năvodari)

WhatsApp Image 2021-05-09 at 07.21.53

ÎPS Aurel Percă, la hramul Parohiei Fericitul Ieremia Valahul (Năvodari)

Sâmbătă, 8 mai 2021, comunitatea din Năvodari a celebrat hramul Parohiei Fericitul Ieremia Valahul. Sfânta Liturghie a fost prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București; au concelebrat preoți din Vicariatul de Dobrogea și din Arhidieceză.

Pr. Ionel Pojum, Decan de Constanța, a subliniat importanța acestei vizite pastorale, care a avut ca scop și „întărirea în credință” a comunității care și-a pierdut de curând păstorul, Pr. Ion M. Solomon, chemat la Domnul pe data de 1 mai, în plină pregătire a hramului comunității pe care a slujit-o.

La predică, ÎPS Aurel Percă a vorbit despre viața Fericitului Ieremia Valahul. „Cu aceeași generozitate cu care s-a ocupat de săraci, Fericitul Ieremia se uită la noi din cer”, a subliniat ÎPS Aurel Percă, explicând că distanța de 400 de ani dintre Fericitul Ieremia și timpurile noastre nu are importanță, deoarece el este un exemplu de trăire evanghelică și pentru noi. „Este o bucurie că avem în mijlocul poporului nostru un Fericit care a fost ridicat la cinstea altarelor”, a spus Arhiepiscopul de București, vorbind despre pelerinajul de la Sanctuarul Fericitului Ieremia Valahul de la Onești, dar și despre ocrotirea pe care Fericitul Ieremia o acordă comunității din Năvodari, care îl are drept ocrotitor: „Sărbătoarea sfântului nostru patron ne poate ajuta să cultivăm acest gust al sfințeniei, ca să ajungem la Dumnezeu”, a spus Păstorul Arhidiecezei, îndemnându-i pe cei prezenți să se roage și pentru canonizarea Fericitului Ieremia Valahul, cerând haruri de la Dumnezeu prin mijlocirea lui.

La finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Aurel Percă a evocat figura Pr. Ion M. Solomon, ca memoria lui să-i ajute pe credincioși să cultive „nostalgia pentru cer”, sub călăuzirea Fericitului Ieremia Valahul. Vorbind despre această perioadă de doliu a comunității, Arhiepiscopul de București a îndemnat ca aceasta să fie însoțită de „rugăciune intensă”, pentru ca, alături de viitorul păstor, parohia să fie „o comunitate dinamică, vie, cu multe inițiative pe plan local”.

Hits: 860

Share the Post