23-30 mai: Festivalul de orgă „Cantus Ecclesiae” în Catedrala Sf. Iosif

172533352_121285323374604_7410898323361200280_n

23-30 mai: Festivalul de orgă „Cantus Ecclesiae” în Catedrala Sf. Iosif

În perioada 23-30 mai 2021, cu binecuvântarea ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, în Catedrala Sfântul Iosif se va desfășura Festivalul de orgă „Cantus Ecclesiae” – București 2021, ediția I. Evenimentul este organizat de către Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice şi Patrimoniu din cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de București și Asociația Culturală Enarmonia, în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București, Asociația ProContemporania și Signis România.

Festivalul este conceput ca o modalitate de a conserva și promova în spațiul spiritual românesc literatura organistică de influență gregoriană, un prilej de a trăi bucuriile muzicii sacre, de a transmite tuturor celor prezenţi mesajul ei și, în același timp, de a împărtăși reciproc din experienţa acumulată în acest domeniu. Scopul festivalului este acela de promovare a muzicii de orgă dezvoltată pe teme ale cântului gregorian, bucurându-se de prezența unor artiști de renume.

Toate concertele vor avea loc în Catedrala Sfântul Iosif și vor începe la ora 20.00. Accesul publicului este permis doar în limita locurilor disponibile, iar în conformitate cu regulile în vigoare vor fi respecatate cu strictețe toate normele sanitare. Signis România va difuza live pe platforma angelustv.ro toate concertele, în calitate de contributor al noului ANGELUS Tv.

De asemenea, Signis România va transmite live și conferințele despre muzica sacră organizate cu această ocazie.

Programul concertelor: http://www.festivalorgace.ro/concerte.html

Lista artiștilor care participă la eveniment: http://www.festivalorgace.ro/artisti.html

Programul de conferințe: http://www.festivalorgace.ro/conferinte.html

Eduard Antal
Manager de proiect

Hits: 748

/ Știri / Tags: ,

Share the Post