ÎPS Aurel Percă în mijlocul comunității românești de la San Vitale (Roma)

cover

ÎPS Aurel Percă în mijlocul comunității românești de la San Vitale (Roma)

Duminică, 2 mai 2021, la Sfânta Liturghie de la ora 9:30, românii din comunitatea romano-catolică din Roma de la Biserica San Vitale, în frunte cu Parohul comunității, Pr. Isidor Iacovici și preoții români din Roma, au avut bucuria ca după o pauză de doi ani datorată pandemiei COVID-19 să-l aibă în mijlocul lor pe ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, venit la Roma cu ocazia consacrării episcopale a Mons. Benoni Ambăruș.

Liturghia a început cu salutul parohului, care i-a urat bun venit în mijlocul comunității, acesta mărturisind că a fost dorința Arhiepiscopului de a-i saluta pe credincioșii români și de a fi prezent în comunitate pentru câteva ore, pentru a-i aduce slavă și cinste lui Cristos cel Înviat. La Sfânta Liturghie, Dumnezeu a fost preamărit prin frumoasele cântece pascale românești, totul culminând cu cântarea pascală, „Cristos a înviat!”.

Mulți credincioși români din Roma și din împrejurimi au venit pentru a fi în comuniune cu Arhiepiscopul de București și pentru a-l revedea. Cuvântul de învățătură a fost rostit de către ÎPS Aurel Percă, iar la finalul Sfintei Liturghii, cuvintele de mulțumire au venit și din partea Parohului Bisericii San Vitale. Credincioșii români s-au bucurat să-l aibă în mijlocul lor și pe Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun – dl. Liviu Petru Zăpârțan.

Comunitatea română din Roma se bucură de fiecare dată când  ÎPS Aurel Percă o vizitează, cu dorința de a reveni cât mai des în mijlocul ei, a spus Părintele Isidor Iacovici în cuvintele de mulțumire de la finalul celebrării.

Foto și text: Erwin Asmarandei


Hits: 651

/ Știri / Tags:

Share the Post