Copilăria Misionară Pontificală: Întâlnirea diecezană de formare

Untitled design-2

Copilăria Misionară Pontificală: Întâlnirea diecezană de formare

În perioada 26-28 aprilie 2021, la mănăstirea Congregatio Jesu de la Timișu de Sus a avut loc întâlnirea diecezană de formare a copiilor și adolescenților din Copilăria Misionară Pontificală (CMP). Au participat cu multă bucurie și entuziasm la această întâlnire copiii, adolescenții și animatorii din parohiile: Sfânta Maria a Harurilor (Bărăția, București), Sfânta Tereza a Pruncului Isus (București), Sfânta Fecioară Maria, Regină (Cioplea, București), Sfântul Anton de Padova (Colentina, București), Sfânta Fecioară Maria, Maica Îndurerată (Bucureștii Noi), Sfântul Anton de Padova (Câmpina), Înălțarea Sfintei Cruci (Craiova), Toți Sfinții (Craiova), Cristos Regele Universului (Ploiești) și Sfântul Anton de Padova (Râmnicu Vâlcea).

Tema acestor zile a fost Ziua Națională a Copilăriei Misionare Pontificale din România din acest an, care se va desfășura în fiecare parohie unde este prezentă CMP, pe 22 mai 2021: „Toți suntem frați și avem aceeași casă”. Pentru a aprofunda acest subiect, am avut ca ajutor Cuvântul lui Dumnezeu, exortația apostolică „Evangelii gaudium”, și enciclicele „Laudato Si” și „Fratelli tutti” ale Sfântului Părinte Papa Francisc.

„Apropiindu-se, Isus le-a vorbit: Mi-a fost dată toată puterea în cer şi pe pământ. Aşadar, mergeţi, şi faceţi ucenici din toate naţiunile, botezându-i în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, învăţându-i să ţină toate câte v-am poruncit. Şi iată, eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul lumii” (Mt 28,19). Asemenea apostolilor, ne-am adunat în jurul lui Isus Cristos, ca să învățăm că noi pe acest pământ suntem o misiune și să ne reamintim că Fiul lui Dumnezeu ne-a încredințat, prin Biserică, o binecuvântare: să-i umplem pe toți cu Duhul Sfânt și să prețuim creația Domnului. Casa noastră trebuie să fie îngrijită zi de zi prin rugăciunea și prin dăruirea noastră.

În aceste zile de fraternitate s-au alăturat familiei Copilăriei Misionare Pontificale șase frați și surori. Fiind împreună, am descoperit că bucuria pe care o transmite Evanghelia este descoperită în comunitate și nu în individualism.  Bucuria evanghelică este flacăra care ne ajută să vedem că toți suntem frați și că avem aceeași casă.

Pr. Ștefan Lenghen

Hits: 488

/ Știri / Tags:

Share the Post