25 aprilie: Vizita ÎPS Aurel Percă și a PS Cornel Damian în Parohia Preasfânta Inimă a lui Isus (Sinaia)

05 Parohia Sinaia 20210425

25 aprilie: Vizita ÎPS Aurel Percă și a PS Cornel Damian în Parohia Preasfânta Inimă a lui Isus (Sinaia)

În Duminica Bunului Păstor, pe 25 aprilie 2021, în drumul spre întoarcere de la întronizarea noului episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu Lucian Pop, ÎPS Aurel Percă și PS Cornel Damian au vizitat biserica de munte cu hramul Preasfânta Inimă a lui Isus din Sinaia, unde ÎPS Aurel Percă a prezidat Sfânta Liturghie duminicală, iar PS Cornel Damian a concelebrat.

În cadrul predicii, ÎPS Aurel Percă a vorbit despre semnificația Duminicii Bunului Păstor. Ca un bun păstor, „Isus ne cunoaște pe fiecare dintre noi și cunoaște infirmitățile noastre”. Cristos se prefigurează ca Păstorul care își dă viața pentru oile sale pe Cruce, iar încă din Vechiul Testament, Psalmul 22 ne vorbește despre Dumnezeu ca un Bun Păstor. Isus nu a venit doar pentru poporul ales, ci pentru „toate oițele sale din toate timpurile”. „În gândul lui Isus eram și noi prezenți, suntem și noi prezenți acum, pentru că El vrea să fie aproape de fiecare dintre noi și în această cunoaștere, ne invită să venim la El. Vrea să vină în întâmpinarea fiecăruia dintre noi, pentru a ne întări în credință și a ne vindeca de bolile noastre sufletești”.

La finalul Sf. Liturghii, ÎPS Aurel Percă i-a încurajat pe membrii comunității, îndemnându-i să participe mereu la Sf. Liturghie și să se roage și pentru Arhidieceza de București – care pe data de 27 aprilie 2021 împlinește 138 de ani de la înființare – rămânând în comuniune de rugăciune cu tot poporul lui Dumnezeu din toate parohiile și comunitățile acesteia: „Vă doresc să aveți în continuare bucuria credinței”, a încheiat Păstorul Arhidiecezei.

Hits: 222

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post