Sărbătoarea Milostivirii lui Dumnezeu, celebrată la Catedrala Sf. Iosif

WhatsApp Image 2021-04-12 at 22.38.19

Sărbătoarea Milostivirii lui Dumnezeu, celebrată la Catedrala Sf. Iosif

Duminica Milostivirii lui Dumnezeu (11 aprilie 2021) a fost marcată într-un mod special la Catedrala Sf. Iosif: două ore de Adorație Euharistică și Sfânta Liturghie solemnă, prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, la care au concelebrat preoții Catedralei.

La Adorația Euharistică, membrii grupului de rugăciune „Faustinum”, credincioși laici și persoane consacrate au rostit rugăciuni, meditații și fragmente din scrierile Sf. Faustina Kowalska, precum și Coronița Milostivirii lui Dumnezeu și Litania Milostivirii lui Dumnezeu.

La predica de la Sfânta Liturghie, ÎPS Aurel Percă a subliniat semnificațiile multiple ale Duminicii a II-a a Paștelui. De la Shabat-ul Legii Vechi, creștinii au ajuns să sărbătrească duminica, ziua Învierii lui Isus, „când celebrăm Paștele, moartea și învierea lui Cristos”, când „ne întâlnim cu Isus cel înviat, în celebrarea Sfintei Liturghii.” Vorbind despre Sărbătoarea Divinei Îndurări, Arhiepiscopul de București a prezentat pe scurt istoricul acestei sărbători stabilite de Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea. „Este o devoțiune de actualitate”, a subliniat ÎPS Aurel Percă, o devoțiune a secolului al XXI-lea, „expresia acelei iubiri infinite prin care au fost răscumpărați”, arătând că devoțiunea la Milostivirea lui Dumnezeu este o altă formă a devoțiunii la Preasfânta Inimă a lui Isus, dar care ne atrage atenția asupra Sărbătorii Paștelui.

Explicând etimologia termenul de milostivire, ÎPS Aurel Percă a vorbit despre iubirea infinită a lui Dumnezeu, care este vizibilă în răscumpărarea adusă de Cristos. „Să nu uităm ce mare dar am primit la Paște: am primit semnul milostivirii lui Dumnezeu, care s-a îndurat de noi”. Iubirea primită de la Dumnezeu ne îndeamnă să-i primim și pe semenii noști cu o iubire „plină de compătimire”. Un loc privilegiat pentru a experimenta milostivirea lui Dumnezeu este în Sacramentul Spovezii.

În 2020, după un Paște celebrat cu restricții, în plină stare de urgență, în care credincioșii nu au putut lua parte la celebrări în biserici, Sărbătoarea Milostivirii lui Dumnezeu a prilejuit o Scrisoare Pastorală, în care ÎPS Aurel Percă și-a exprimat apropierea față de toți cei care au trăit acel Paște cu tristețea de a fi fost lipsiți de experiența comunitară a sărbătorii.

Hits: 200

/ Știri / Tags: ,

Share the Post


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php:117 Stack trace: #0 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(20): cloudfw_fontface_render() #1 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(9): cloudfw_font_engine_render() #2 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/framework/core.init.php(229): cloudfw_font_engine() #3 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(308): cloudfw_admin_footer_init('') #4 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #5 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #7 /home/r58715arcb/pub in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php on line 117