13 aprilie: Lansare online a volumului 3 al Bibliei după textul ebraic – Numerii. Deuteronomul

Biblia Numeri 2021

13 aprilie: Lansare online a volumului 3 al Bibliei după textul ebraic – Numerii. Deuteronomul

Marți, 13 aprilie, la ora 19.30 va avea loc lansarea online a volumului 3 al Bibliei după textul ebraic – Numerii și Deuteronomul, traducere realizată de o echipă de bibliști, filologi, teologi și lingviști, coordonată de doamnele Francisca Băltăceanu și Monica Broșteanu.

Publicarea acestui volum reprezintă o etapă importantă în cadrul proiectului de realizare a unei traduceri complet noi a Textului ebraic al Bibliei și a unor studii introductive aduse la zi, întrucât sunt oferite, în sfârșit, publicului din România cărțile primului grup de scrieri biblice, cunoscut cu numele de Torah. Acest grup de cărți este alcătuit din Geneza (volum publicat în 2017), Exodul și Leviticul (volum publicat în 2019) și Numerii și Deuteronomul (volum publicat în 2021).

Proiectul acestei traduceri, patronat de Colegiul „Noua Europă”, s-a bucurat de o editare de excepție din partea Editurii Humanitas. La acest proiect multiconfesional, inițiat din 2014, participă din partea Bisericii Catolice doamnele Francisca Băltăceanu, Monica Broșteanu și Pr. Tarciziu-Hristofor Șerban.

 

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii și pe Humanitas YouTube.

Înregistrarea audio va fi ulterior disponibilă pe SoundCloud: Humanitas.

Hits: 258

/ Știri / Tags: , , ,

Share the Post