Mesajul ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, la trecerea în veșnicie a Alteței Sale Regale Principele Philip, Duce de Edinburgh

The Prince Philip 1

Mesajul ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, la trecerea în veșnicie a Alteței Sale Regale Principele Philip, Duce de Edinburgh

Primind vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Duce de Edinburgh, ne exprimăm condoleanțele și apropierea sufletească față de Maiestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, față de Familia Regală a Marii Britanii și față de poporul britanic.

Alteța Sa Regală Principele Philip, Duce de Edinburgh – ca văr al Maiestății Sale Regele Mihai al României – a fost foarte apropiat de Familia Regală a României și față de țara noastră. A cunoscut România încă din copilăria sa, petrecând mai multe vacanțe alături de Regele Mihai, cu care a avut o legătură deosebită. A fost cunoscut pentru spiritul datoriei, pentru deschiderea față de valorile creștine, pentru grija față de cei tineri și dedicarea față de ajutorarea celor în nevoie.

În numele comunității din Arhidieceza Romano-Catolică de București, alături de Înaltpreasfințitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit și Preasfințitul Cornel Damian, Episcop Auxiliar, aducem rugăciuni pentru odihna veșnică a Principelui Philip și ne rugăm ca Domnul să ofere consolare și sprijin Maiestății Sale, Regina Elisabeta a II-a și membrilor Familiei Regale a Marii Britanii.

Requiem aeternam dona ei, Domine, et lux perpetua luceat ei!

Requiescat in pace!

† Aurel Percă

Arhiepiscop Mitropolit de București


Foto: royal.uk

Hits: 436

/ Comunicate de presă

Share the Post