Mișcarea Focolarelor în ARCB: întâlnire virtuală de comemorare a Chiarei Lubich, cu participarea ÎPS Aurel Percă și PS József Csaba Pál

WhatsApp Image 2021-03-15 at 13.04.01

Mișcarea Focolarelor în ARCB: întâlnire virtuală de comemorare a Chiarei Lubich, cu participarea ÎPS Aurel Percă și PS József Csaba Pál

Anul trecut s-au împlinit o sută de ani de la nașterea Chiarei Lubich, fondatoarea Mișcării Focolarelor (1920-2008) și am fi dorit să marcăm acest centenar prin diferite evenimente, ca mulțumire lui Dumnezeu pentru viața ei și Opera Mariei care, însuflețită de carisma unității, se dăruiește în slujirea Bisericii și a omenirii.

Din cauza pandemiei care s-a declanșat chiar în martie 2020, nu am reușit să ținem evenimentele așa cum le programasem, iar Maria Voce, Președinta de atunci a Mișcării, ne-a îndemnat să fim încrezători, pentru că în planul lui Dumnezeu totul are sens.

Din 14 martie 2008, de când Domnul a chemat-o la El pe Chiara Lubich, pentru care în 2015 s-a deschis și cauza de beatificare, comunitățile Focolarului răspândite peste tot în lume se întâlnesc exact la aceeași dată, pentru a-și aminti de ultimele ei cuvinte lăsate ca moștenire mișcării întregi: „Fiți o familie!”. În acest spirit au decurs evenimentele și diversele întâlniri virtuale, atât de la noi din țară cât și din lume.

Pe 14 martie 2021, în cea de-a 13 comemorare a Chiarei Lubich, astfel de evenimente s-au ținut la Iași, Cluj, Harghita, Banat, și bineînțeles în București, întâlnire la care au intrat în legatură membrii Mișcării Focolarelor din întreaga țară, dând mărturie despre ceea ce înseamnă carisma unității în viața lor.

La întâlnirea virtuală din Arhidieceza de București a răspuns invitației noastre ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, și pentru noi toți a fost o bucurie să îl avem în mijlocul nostru. Ne-am bucurat și de prezența PS József Csaba Pál, Episcop de Timișoara.

Prezența lor și cuvintele de încurajare din partea ÎPS Aurel Percă au făcut să crească în noi entuziasmul și recunoștința de a fi parte a unei carisme care ne este dată nu doar spre binele personal, ci, înainte de toate, pentru a duce comuniunea în Biserică, în lume, trăind spiritul de fraternitate, devenind oameni ai dialogului pentru a aduce propria contribuție la concretizarea rugăciunii lui Isus: „Ca toți să fie una!”.

 

Marta Andro

Hits: 103

/ Știri

Share the Post