16 martie: Sf. Liturghie prezidată de ÎPS Aurel Percă, la 13 ani de la plecarea Chiarei Lubich la Tatăl

focolare

16 martie: Sf. Liturghie prezidată de ÎPS Aurel Percă, la 13 ani de la plecarea Chiarei Lubich la Tatăl

Membrii Mişcării Focolarelor din Arhidieceza de București se vor întâlni marți, 16 martie 2021, la ora 18.30 în Catedrala Sfântul Iosif din București, pentru a-i mulțumi încă o dată lui Dumnezeu pentru fondatoarea lor, Chiara Lubich, în cadrul unei Sfinte Liturghii prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Sunt invitaţi la acest eveniment toţi cei doritori să o cunoască pe Chiara Lubich şi „noul popor” născut din Evanghelie – un curent de reînnoire spirituală și socială prezent în Biserica Catolică și în lume.

Cei care nu vor putea fi prezenţi fizic vor putea urmări Sfânta Liturghie live prin intermediul platformei catedralaonline și paginii de Facebook @CatedralaSfIosif


Mişcarea Focolarelor a fost aprobată în anul 1962 cu numele oficial de Opera Mariei și este prezentă în peste 180 de ţări, având peste 4 milioane de aderenţi.

Mesajul pe care vor să-l aducă în lume membrii Mișcării Focolarelor este acela al unității. Obiectivul ei este, deci, cooperarea la construirea unei lumi mai unite, motivată de rugăciunea lui Isus adresată lui Dumnezeu Tatăl: „ca toţi să fie una” (In 17,21), în respect și valorificarea diversității. De aceea, sunt privilegiate dialogul, angajamentul constant de a construi punți şi raporturi de fraternitate între persoane, ambiente culturale și popoare.

Pe 27 ianuarie 2015, în catedrala din Frascati, Italia, s-a deschis faza diecezană a cauzei de beatificare a Chiarei Lubich, care a fost finalizată în 10 noiembrie 2019. Congregația pentru Cauzele Sfinților continuă studiul și evaluarea documentelor strânse.

 

Marta Andro

Hits: 64

/ Știri

Share the Post