ÎPS Aurel Percă semnează un nou titlu la Editura ARCB: „Confesorii nu se improvizează. Confesorul şi Sacramentul Penitenţei în lumina documentelor recente ale Magisteriului Bisericii”

Coperta I Confesorii

ÎPS Aurel Percă semnează un nou titlu la Editura ARCB: „Confesorii nu se improvizează. Confesorul şi Sacramentul Penitenţei în lumina documentelor recente ale Magisteriului Bisericii”

Spovada este un sacrament incomod în ziua de astăzi, când mulţi ezită să-și mărturisească greșelile „unui om”. Însă rolul și misiunea preotului din confesional sunt esenţiale pentru creşterea vieţii spirituale, ne spune ÎPS Aurel Percă în volumul Confesorii nu se improvizează. Confesorul şi Sacramentul Penitenţei în lumina documentelor recente ale Magisteriului Bisericii. Gândit în lumina documentelor recente ale Magisteriului Bisericii (după cum reiese și din titlu), acest ghid destinat preoţilor şi seminariştilor aduce informaţii bogate cu privire la teme mai puţin discutate, poate chiar privite de unii ca tabu. Dincolo de frici şi reticenţe, punând accentul pe ceea ce înseamnă a fi un bun confesor, Sacramentul Reconcilierii ni se dezvăluie drept ceea ce este el cu adevărat: un izvor al Milostivirii nemărginite a lui Dumnezeu.

***

„Sacramentul Reconcilierii este un sacrament de vindecare. Icoana biblică care îl exprimă cel mai bine este episodul iertării şi vindecării paraliticului, unde Domnul Isus se revelează ca medic al sufletelor şi, în acelaşi timp, al trupurilor.” (Papa Francisc)

„Preoţii să nu se resemneze niciodată să vadă goale confesionalele lor, şi nici să nu se limiteze să constate îndepărtarea credincioşilor de Sacramentul Spovezii.” (Benedict al XVI-lea)

 „Preotul trebuie să fie conştient că binele sufletelor, pe care îl poate realiza prin Sacramentul Spovezii, depinde în mare măsură de o bună pregătire teologică şi pastorală, dar şi de dăruirea sa generoasă în exercitarea acestei slujiri.” (ÎPS Aurel Percă)

Francesca Gehl

Hits: 1

/ Știri

Share the Post