Papa Francisc va fi prezent pe 12 septembrie la Congresul Euharistic de la Budapesta

regisztracio_2021_en

Papa Francisc va fi prezent pe 12 septembrie la Congresul Euharistic de la Budapesta

Un comunicat al Conferinței Episcopilor din Ungaria anunță că Papa Francisc va merge la Budapesta pentru Sf. Liturghie de închidere a celui de-al 52-lea Congres Internațional Euharistic, ce se va desfășura între 5-12 septembrie 2021 în capitala Ungariei.

Cardinalul Péter Erdő , Arhiepiscop al Arhidiecezei de Esztergom-Budapesta și Primat al Ungariei și Președintele Conferinței Episcopilor din Ungaria, PS András Veres, Episcop de Győr, își exprimă speranța că prezența Papei Francisc la Budapesta va aduce „o mare încurajare și întărire spirituală pentru noi toți și pentru viitorii participanți la Congresul Euharistic”

Inițial, Congresul Euharistic de la Budapesta a fost planificat pentru septembrie 2020, dar din cauza pandemiei de coronavirus, s-a decis amânarea acestuia pentru 2021 de către Papa Francisc împreună cu Episcopii maghiari și Comitetul Pontifical pentru Congresele Euharistice Internaționale.

Congresul Euharistic Internațional a început în Franța, în 1881, cu scopul de a încuraja devotamentul față de Euharistie și de a spori înțelegerea acestui Sacrament de către numeroșii catolici din țară. A continuat să aibă loc la fiecare câțiva ani într-un oraș diferit și a ajuns pe toate continetele, în orașe precum Ierusalim, Nairobi, Melbourne, Coreea, SUA și în toată Europa. Ultimul Congres a avut loc la Cebu, Filipine în 2016, fiind organizat la fiecare patru ani.

Hits: 91

/ Știri

Share the Post