Două noi cărți de rugăciuni publicate la Editura ARCB

Untitled design

Două noi cărți de rugăciuni publicate la Editura ARCB

Rugăciuni către Sfântul Iosif

În acest An extraordinar în care întreaga Biserică Catolică îl amintește în mod deosebit pe Sfântul Iosif, Editura ARCB vă oferă o mică culegere de rugăciuni către Purtătorul de grijă al Sfintei Familii. Volumul Rugăciuni către Sfântul Iosif adună la un loc rugăciuni cunoscute și mai puțin cunoscute pe care credincioşii din lumea întreagă le adresează acestui mare Sfânt. Pentru a ajuta rugăciunii şi meditaţiei, volumul include diverse imagini ale Sfântului Iosif, aşa cum a fost el înfăţişat de-a lungul timpurilor. Iar pentru a ne încuraja să trăim cu folos acest an special, la începutul volumului găsim documentul Penitenţieriei Apostolice din Vatican, în care sunt prezentate clar toate indulgenţele pe care Biserica le oferă, din tezaurul ei, tuturor celor care se roagă cu evlavie invocând mijlocirea Sfântului Iosif.

***

„Astfel, toți credincioșii vor avea posibilitatea de a se angaja, cu rugăciuni și fapte bune, pentru a obține cu ajutorul Sfântului Iosif, capul Familiei cerești din Nazaret, întărire și eliberare din gravele suferințe umane și sociale care chinuiesc astăzi lumea contemporană.”


Rugăciuni către Sfânta Rita din Cascia

Sfânta Rita, deși a trăit cu mai bine de cinci secole în urmă, rămâne una dintre cele mai invocate sfinte, mijlocirii ei atribuindu-se numeroase minuni. La Editura ARCB a apărut volumul Rugăciuni către Sfânta Rita din Cascia, o carte de rugăciuni care adună la un loc o mare diversitate de rugăciuni adresate Sfintei de-a lungul veacurilor. Cartea este însoţită de imagini color menite să ne inspire şi să ne însuflețească rugăciunile către Sfânta Rita.

***

„Numeroase minuni sunt atribuite mijlocirii ei. Rita este adesea înfățișată cu o rană sângerândă pe frunte, primită în timpul unei viziuni a lui Isus încununat cu spini. A fost canonizată de Papa Leon al XIII-lea, care i-a acordat titlul de Patroană a cazurilor imposibile, fiind totodată și ocrotitoarea soțiilor și mamelor abuzate. Trupul ei neputrezit se odihnește în Bazilica Santa Rita din Cascia.”

 

Francesca Gehl

Hits: 77

/ Știri

Share the Post