Invitația ÎPS Aurel Percă: „O Zi de rugăciune pentru Domnul” – 12 martie 2021

stema-ips-perca-4web

Invitația ÎPS Aurel Percă: „O Zi de rugăciune pentru Domnul” – 12 martie 2021

Cucernici Părinți parohi şi vicari,

Dragi persoane consacrate,

Iubiți frați şi surori în Cristos,

La propunerea Papei Francisc, începând din anul 2014, s-a statornicit o inițiativă în timpul Postului Mare, acceptată de foarte multe dieceze din lume, prin care creștinii catolici sunt îndemnați să ofere Domnului 24 de ore de rugăciune neîntreruptă, prin rugăciune personală, prin Adorația Euharistică, prin ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu și trăirea milostivirii sale în Sacramentul Spovezii.

Sfântul Părinte Papa Francisc dorește ca inițiativa de rugăciune „24 de ore pentru Domnul” să continue și anul acesta, cu adaptările care se impun din cauza persistenței pandemiei de coronavirus.

Așa cum a informat Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, care se ocupă cu organizarea acestei zile, anul acesta, datele pentru cele „24 de ore” sunt 12 și 13 martie, în apropierea Duminicii a IV-a din Postul Mare. Tema propusă pentru această Zi este un verset din Psalmul 103,3: „El iartă toate greșelile”.

Biserica noastră locală se înscrie în acest „cor” universal de rugăciune; așadar, propun tuturor comunităților parohiale mai numeroase să răspundă acestei chemări care vine din partea Sfântului Părinte Papa.

Din cauza restricțiilor care sunt impuse de starea de alertă și dat fiind că asistăm în continuare la o creștere a contaminărilor cu Sars-CoV2, propun ca inițiativa noastră în Arhidieceză să fie „O zi pentru Domnul”, adică o zi de rugăciune neîntreruptă în bisericile parohiale, care se va desfășura pe parcursul întregii zile de vineri, 12 martie, de dimineață până seara în jurul orei 21.00, ținând cont de orarul celebrărilor liturgice, pe timpul cărora se întrerupe Adorația Euharistică.

Este de dorit ca la această „Zi de rugăciune pentru Domnul” să participe un număr cât mai mare de credincioși.  În special, sunt așteptate grupurile parohiale, mișcările și asociațiile bisericești, precum și congregațiile religioase prezente în parohii, care se vor alterna pe parcursul întregii zile pentru animarea Adorației Euharistice, a celebrării Liturgiei Cuvântului, precum și a diferitelor momente de rugăciune comunitară. Se pot programa și celebrări penitenţiale, cu posibilitatea mărturisirii sacramentale;  de aceea, preoții sunt rugați să stea la dispoziția credincioșilor care doresc să se împace cu Dumnezeu în Sacramentul Penitenţei.

Pentru cei care nu pot participa la aceste ore de rugăciune sau sunt împiedicați din motive medicale, li se poate oferi posibilitatea să participe online la această Zi de rugăciune, prin intermediul internetului.

Vă îndemn să răspundeți cu generozitate  la această chemare anuală a Papei Francisc, să oferiți un spațiu generos din timpul dumneavoastră în cadrul acestei „Zile de rugăciune pentru Domnul”, această zi fiind și o bună pregătire pentru sărbătoarea Paștelui și o bună ocazie de împăcare cu El, pentru că „El iartă toate greșelile” (Ps 103, 3).

Cu binecuvântarea noastră arhierească și în unire de rugăciune în această Zi specială de rugăciune!

 

†  Aurel Percă

Arhiepiscop Mitropolit

Hits: 737

/ Știri

Share the Post