ÎPS Aurel Percă la hramul Comunității „Sf. Claudiu la Colombière” a Societății lui Isus

IMG_20210213_170524 (NIKON COOLPIX P900 DSCN9785)

ÎPS Aurel Percă la hramul Comunității „Sf. Claudiu la Colombière” a Societății lui Isus

Așa am trăit hramul Sf. Claudiu la Colombière 2021, pe 13 februarie:

Cu Păstorul Arhidiecezei la Centrul Pedro Arrupe al iezuiților din București: vizitând pentru prima dată Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România, ÎPS Aurel a prezidat cu acest prilej Sf. Liturghie la care a fost comemorat patronul spiritual al acestui așezământ caritabil și cultural din Capitală.

Cu Liturghia euharistică urmată de Împărtășirea cu aproapele în agapă: spiritul de comuniune exprimat în Euharistie prin cântări și rugăciuni a fost continuat prin tabla împărțirii bunurilor aduse de participanți: fiecare pentru ceilalți!

Cu bucurie neîngrădită de panică, fiind ocrotită de vigilența senină a fiecăruia: suficient de depărtați pentru a nu-și sufla în ceafă, dar suficient de aproape pentru a simți o singură inimă și un singur suflet, cei peste 40 participanți au consonat la Frângerea Pâinii și a darurilor aduse, așa încât se poate spune că nimeni dintre cei prezenți nu a adus fără să primească, nici nu a primit fără să dăruiască, cu toată libertatea!

Vii mulțumiri tuturor celor prezenți la Hramul Claudianum din București, adică celor care au fost de trei ori „aici”: ca „taici” (preoți concelebranți), „maici” (surori consacrate) și „laici”, ca popor al lui Dumnezeu fără frontiere de rasă, limbă sau religie!

„Este un singur trup şi un singur Duh, după cum aţi şi fost chemaţi la o singură speranţă, aceea a chemării voastre. Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez, un singur Dumnezeu şi Tată al tuturor, care este peste toate, prin toţi şi în toţi” (Ef 4,4-6).

Pr. Marius Taloș SJ

Hits: 314

/ Știri

Share the Post