8 februarie: Eveniment online în Ziua Mondială de Rugăciune împotriva Traficului de Persoane

146105627_4039391509444340_5117404338502121531_o

8 februarie: Eveniment online în Ziua Mondială de Rugăciune împotriva Traficului de Persoane

Acțiunea Catolică din România, în colaborare cu Conferința Română a Superioarelor Majore  și Asociaţia eLiberare, organizează luni, 8 februarie, orele 20.00 un eveniment online care marchează cea de-a șaptea Zi Mondială de Rugăciune și de Reflecție Împotriva Traficului de Persoane.

Evenimentul online cu tema: „Dincolo de ceea ce vrem să vedem: Traficul de persoane în România” se va desfășura luni, 8 februarie 2021, ora 20.00 și va cuprinde două părți: prezentarea fenomenului în România și un moment de rugăciune pentru libertate, pentru centrele și adăposturile care găzduiesc supraviețuitorii, pentru victime, pentru traficanți, pentru guvernanți, pentru oameni și pentru Biserică.

Evenimentul este deschis tuturor, iar participarea este gratuită. Doritorii sunt invitați să se înregistreze aici pentru a accesa linkul întâlnirii.

România este una dintre principalele surse de bărbați, femei și copii care ajung să fie exploatați ca victime ale traficului de persoane în Europa. Pentru că traficul de persoane este un fenomen complex care ne privește pe toți, este nevoie să fie cunoscut, astfel încât fiecare să își aducă o contribuție la combaterea acestuia.

„Să ne întrebăm cum noi, în comunitate sau individual, ne simțim interpelați când, în cotidianitate, întâlnim sau avem de-a face cu persoane care ar putea să fie victime ale traficului de ființe umane, sau când trebuie să alegem dacă să cumpărăm produse care ar putea în mod rațional să fi fost realizate prin exploatarea altor persoane. Unii dintre noi, din indiferență, sau pentru că sunt distrași de preocupările zilnice, sau din motive economice, închid un ochi. Alții, în schimb, aleg să facă ceva pozitiv, să se angajeze în asociații din societatea civilă sau să facă mici gesturi zilnice – aceste gesturi au atâta valoare! – cum ar fi să adreseze un cuvânt, un salut, un „bună ziua” sau un zâmbet, care nu ne costă nimic, dar care pot să dea speranță, să deschidă drumuri, să schimbe viața unei persoane care trăiește în invizibilitate, și chiar să schimbe viața noastră în confruntarea cu această realitate.” (Papa Francisc)

Codruța Fernea

Acțiunea Catolică din România

 

 

Hits: 107

/ Știri

Share the Post