4 februarie: Papa Francisc va sărbători Prima Zi Internațională a Fraternității Umane printr-un eveniment virtual

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422

4 februarie: Papa Francisc va sărbători Prima Zi Internațională a Fraternității Umane printr-un eveniment virtual

Sfântul Părinte Papa Francisc va marca Ziua Internațională a Fraternității Umane printr-o întâlnire virtuală pe 4 februarie, data stabilită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite pentru această nouă Zi Internațională. Evenimentul virtual va fi organizat de șeicul Mohammed bin Zayed la Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, cu participarea Marelui Imam de Al-Azhar, Ahmad Al-Tayyeb; vor participa Secretarul general António Guterres al Organizației Națiunilor Unite și alte personalități, transmite un comunicat al Consiliului Pontifical pentru Dialog Interreligios.

Cu aceeași ocazie, va fi acordat Premiul Zayed pentru Fraternitatea Umană, care este inspirat din Documentul despre fraternitatea umană pentru pacea mondială şi convieţuirea comună. Întâlnirea și ceremonia de premiere vor fi difuzate în mai multe limbi începând cu ora 14.30 ora Romei (15.30 ora României) de Vatican News, portalul de informații multimedia al Sfântului Scaun și difuzat de Vatican Media.

„Această sărbătoare răspunde la o chemare clară pe care Papa Francisc a făcut-o întregii umanități de a construi un prezent al păcii în întâlnirea cu celălalt”, a subliniat Cardinalul Miguel Ángel Ayuso Guixot MCCJ, președintele Consiliului Pontifical pentru Dialog Interreligios. „În octombrie 2020, această invitație a devenit și mai puternică, prin Enciclica Fratelli tutti. Aceste întâlniri sunt o modalitate de a realiza o adevărată prietenie socială, așa cum ne cere Sfântul Părinte”, a adăugat Cardinalul.

La 21 decembrie 2020, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat în unanimitate data de 4 februarie ca Zi Internațională a Fraternității Umane. Data de 4 februarie este aleasă în mod special, deoarece la 4 februarie 2019, în timpul unei călătorii apostolice în Emiratele Arabe Unite, Papa Francisc, împreună cu Marele Imam din Al-Azhar (Cairo), Ahmad Al-Tayyeb, au semnat Documentul privind fraternitatea umană pentru pacea mondială și pentru conviețuirea comună. Sfântul Părinte Papa Francisc și Marele Imam au petrecut aproape jumătate de an la elaborarea acestui Document.

Foto: Vatican Media

Hits: 69

/ Știri

Share the Post