Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor (București): întâlnirea de la Catedrala Sf. Iosif

39 Intalnirea Ecumenica ARCB20210125 _DSC7479

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor (București): întâlnirea de la Catedrala Sf. Iosif

Ultima întâlnire de rugăciune ecumenică din cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din București (18-25 ianuarie 2021) a avut loc la Catedrala Sfântul Iosif luni, 25 ianuarie. Rugăciunea a fost prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București; au participat PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România, preoții Catedralei.

Celebrarea ecumenică a debutat cu urarea de bun venit a ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, care a subliniat importanța acestui moment de rugăciune: „Ne-am rugat și ne rugăm și în această seară ca toți să fim una. Este rugăciunea lui Isus, cu care noi mergem mai departe, implorând de la Bunul Dumnezeu ca totul să se convertească spre binele nostru, al tuturor, să fim mereu împăcați între noi și cu întreaga creație”.

Cuvântul de învățătură a fost ținut din partea Bisericii Luterane S.P de Excelența sa Koszta István, Episcop Vicar, care a prezentat motoul ultimei zile din Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștină: „Ca bucuria mea să fie în voi și bucuria voastră să fie deplină” (In 15, 11). În aceste vremuri de pandemie, termenul de „bucurie” este adesea greșit înțeles. Bucuria Domnului este „o pregustare a tainei învierii” , iar „bucuria creștină este în primul rând, darul întâlnirii noastre cu Cristos cel înviat”. „Lepădarea de sine și urmarea lui Cristos sunt condiții pentru a atinge această bucurie. Bucuria în suferința este o stare în care acceptăm cu încredere voia lui Dumnezeu”, a subliniat reprezentantul Bisericii Luterane S.P. „Bucuria și pacea revărsate din relația noastră vie cu Dumnezeu dau consistență speranței. Ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu și folosirea darurilor încredințate sunt o condiție de a intra în această bucurie, așa cum subliniază parabola talanților (Mt25, 14-30). Pentru a avea această bucurie, trebuie să avem o comuniune strânsă cu Dumnezeu, sursa bucuriei”.

La finalul celebrării, ÎPS Aurel Percă le-a adresat mulțumiri pentru participare reprezentanților Bisericilor din București. Au fost prezenți: din partea Bisericii Ortodoxe Române, PS Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal; din partea Bisericii Armene, PS Datev Hagopian, Întâistătătorul Bisericii Armene din România; din partea Bisericii Luterane S.P, Episcopul Vicar Koszta István și parohul Bisericii Luterane de limbă maghiară din București, Illyés Márton; din partea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Pr. Andrei Mărcuș și Pr. Dan Popescu; din partea Bisericii Reformate Calvineum, pastorul Zsold Béla.

Hits: 417

/ Știri / Tags:

Share the Post