Trei noi diaconi pentru Arhidieceza de București

WhatsApp Image 2020-12-09 at 10.39.16

Trei noi diaconi pentru Arhidieceza de București

Marţi, 8 decembrie, în Solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, în Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină din Iaşi au fost hirotoniţi 17 diaconi prin impunerea mâinilor şi rugăciunea de consacrare a PS Iosif Păuleţ, Episcop de Iaşi. Trei dintre noii diaconi sunt pentru Arhidieceza de București: Iulian Cochior (Valea Mare), Iosif-Adrian Fechet (Barticeşti) și Paul-Gabriel Onode (Somuşca).

La celebrare a fost prezent PS Petru Gherghel, Episcop emerit de Iași. Au participat aproximativ 70 de preoţi, seminarişti şi persoane consacrate. Din cauza restricţiilor sanitare, în catedrală au fost prezente doar familiile noilor diaconi.

În cadrul predicii, PS Iosif Păuleț i-a încurajat pe noii diaconi în misiunea pe care Biserica le-o încredințează: „o misiune care depăşeşte cu mult capacităţile şi posibilităţile noastre umane: aceea de a fi mesageri ai iubirii sale în lume, de a aduce mângâierea şi alinarea lui Dumnezeu oamenilor care au nevoie de ele”.

whatsapp-image-2020-12-09-at-10-39-58

„Ziua aceasta reprezentă pentru mine unul dintre momentele cele mai importante din viaţa mea. Pot spune că de mic copil am perceput această alegere din partea lui Dumnezeu ca pe o chemare, ca pe un drum ce se deschidea înaintea mea şi care cerea din partea mea o încredere totală. Hirotonirea ca diacon înseamnă pentru mine darul gratuit al lui Dumnezeu, pe care l-am simţit în inima mea. În schimbul acestui mare dar, am răspuns şi eu cu un dar mult mai mic, dăruindu-mă lui Isus Cristos din toată inima şi cu toată fiinţa mea. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că a avut răbdare cu mine şi îi cer harul de a trăi slujirea pe care mi-a încredinţat-o, cu bucurie, seninătate şi cu toată disponibilitatea” (Paul Gabriel Onode).

Sfânta Liturghie a hirotonirii a fost transmisă în direct de ERCIS Media şi a fost precedată de o ediţie specială.

Sursa: ercis.ro

Fotografie Catedrala: Adrian Cuba

Hits: 132

/ Știri

Share the Post


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php:117 Stack trace: #0 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(20): cloudfw_fontface_render() #1 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(9): cloudfw_font_engine_render() #2 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/framework/core.init.php(229): cloudfw_font_engine() #3 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(308): cloudfw_admin_footer_init('') #4 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #5 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #7 /home/r58715arcb/pub in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php on line 117