Solemnitatea Neprihănitei Zămisliri la Catedrala Sf. Iosif

episcopii-de-la-bucuresti-2614262.

Solemnitatea Neprihănitei Zămisliri la Catedrala Sf. Iosif

Sfânta Fecioară Maria Neprihănit Zămislită este patroana Arhidiecezei Romano-Catolice de București. În solemnitatea Neprihănitei Zămisliri (8 decembrie) Sfânta Liturghie solemnă a fost prezidată în Catedrala Sf. Iosif de către ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. Au concelebrat ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit de București și preoții Catedralei.

ÎPS Aurel Percă a remarcat că Sfânta Liturghie din această solemnitate este și un prilej de a aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru darul episcopatului, deoarece pentru toți cei trei episcopi ai Arhidiecezei de București este ziua consacrării episcopale: pentru ÎPS Ioan Robu, în 1984; pentru ÎPS Aurel Percă, în 1999; pentru PS Cornel Damian, în 2003.

screenshot-2020-12-08-at-21-50-07

„Astăzi, Biserica a admirat frumusețea Mamei noastre cerești și i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru că ne-a dat-o ca Mamă a Fiului său și mamă a noastră, a tuturor” a spus ÎPS Aurel Percă la predică, amintind că încă de la întemeierea Bisericii Sfânta Fecioară Maria a fost cinstită de creștini. Arhiepiscopul de București a rememorat momentul proclamării dogmei Neprihănitei Zămisliri de către Papa Pius al IX-lea, pe 8 decembrie 1854.

La finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Aurel Percă a anunțat începerea Anul Jubiliar al Sfântului Iosif, declarat de Papa Francisc în Solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, care va ține până la data de 8 decembrie 2021. Anul Jubiliar al Sfântului Iosif marchează a 150-a aniversare a proclamării Sfântului Iosif ca Patron al Bisericii Universale.

Hits: 45

/ Știri

Share the Post