20 octombrie, Bellu Catolic: Înmormântarea Pr. Mihai Dascălu

20 octombrie, Bellu Catolic: Înmormântarea Pr. Mihai Dascălu

Marți, 20 octombrie, la Cimitirul Bellu Catolic din București a avut loc înmormântarea Părintelui  Mihai Dascălu, preot al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, decedat pe data de 19 octombrie, după o lungă suferință, la vârsta de 70 de ani.

Sfânta Liturghie a înmormântării a fost prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. În cadrul predicii, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit de București, a dat citire unui fragment emoționant cu ultimele cuvinte ale Pr. Mihai Dascălu, adresate lui personal, de pe patul de spital.  Apoi, Arhiepiscopul Ioan Robu a subliniat că părintele „a fost o lumină” pentru comunitățile pe care le-a păstorit, lumină pe care „o va păstra și în sufletul său mereu”, și i-a îndemnat pe toți cei prezenți, preoți și credincioși din mai multe parohii, ca, după exemplul Pr. Mihai, „să fie și ei lumină” acolo unde trăiesc. La finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Aurel Percă a ținut să aducă mulțumiri pentru toată munca pe care Pr. Mihai Dascălu a desfășurat-o în Arhidieceza de București, adresând și o mulțumire specială familiei pentru că l-a dăruit pe Pr. Mihai Bisericii unde a activat cu multă dăruire.

Duminică, 25 octombrie, la orele 10.30, în Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regină (Cioplea), unde Pr. Mihai Dascălu a colaborat în calitate de preot pensionar, se va celebra în memoria sa Sfânta Liturghie cu Recviem.

Pr. Mihai Dascălu s-a născut la 11 august 1950 la Răchiteni, județul Iași. A fost hirotonit preot la 24 iunie 1975 la Iași, prin impunerea mâinilor PS Petru Pleșca. Între 1975 – 1984 a lucrat ca preot vicar la Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu (Popești-Leordeni — Ilfov), apoi un an la Parohia Toți Sfinții (Craiova — Dolj) și ulterior încă 2 ani tot acolo. A fost paroh între 1985 – 1988 la Parohia Sfântul Ioan de Capistrano (Târgu Jiu — Gorj) iar între 1990 – 2003 la Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu (Popești-Leordeni — Ilfov). Din 2003 până în 2015, când a ieșit la pensie, a fost paroh la Parohia Vizita Sfintei Fecioare Maria (Giurgiu). Ca pensionar, a ajutat la Parohia Sfânta Fecioară Maria Regină (Cioplea – București).

whatsapp-image-2020-10-22-at-10-49-31-2239803

Hits: 4

/ Știri

Share the Post