Copiii se roagă Rozariul — București și Drobeta Turnu-Severin

Copiii se roagă Rozariul — București și Drobeta Turnu-Severin

În zilele de 17-18 octombrie s-au desfășurat trei momente de rugăciune a copiilor, având în centru rugăciunea Sfântului Rozariu:

Sâmbătă, 17 octombrie, la Catedrala Sf. Iosif din București a avut loc Rozariul Misionar organizat de Copiii și Adolescenții Misionari, sub îndrumarea Pr. Eugen Blaj, director național pentru Operele Pontificale Misionare din România. Rugăciunea integrală a Rozariului (Misterele de bucurie, lumină, durere și slavă) a fost transmisă la Radio Maria și Maria TV.

Copiii și Adolescenții Misionari fac parte din Copilăria Misionară Pontificală, fiind una din cele patru opere ale Sf. Părinte Papa, cu scopul de a-i face pe copii protagoniști la viața Bisericii Universale. Copilăria Misionară își propune să cultive în copii spiritul misionar, inspirându-se din exemplul lui Isus și din intuiția fondatorului, Mons. Charles de Forbin Janson, a cărui carismă propune trăirea vocației misionare prin rugăciune și caritate.

Duminică, 18 octombrie, în Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regină (Cioplea) Copiii Misionari au recitat Rozariul în cadrul inițiativei „Un milion de copii se roagă Rozariul”, promovată de Fundaţia de drept pontifical Ajutor al Bisericii care Suferă, având ca intenție „unitatea şi pace în lume, dar şi pentru a implora eliberarea din strânsoarea crizei economice şi de sănătate provocată de pandemia de coronavirus”.

Tot în Ziua Mondială a Misiunilor (18 octombrie), copiii din Parohia Sfânta Fecioară Neprihănit Zămislită (Drobeta Turnu Severin), după Sfânta Liturghie, au recitat Rozariul Misionar, construind din baloane câte o decada în culoarea continentului pentru care s-au rugat. La sfârșit au obținut un Rozariu pe care l-au depus la altarul Sfintei Fecioare.

Mai multe informații despre inițiativa „Un milion de copii se roagă Rozariul” pot fi citite aici.

Rozariul Misionar poate fi descărcat de aici.

 

Hits: 7

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post