Apel la rugăciune, siguranță sanitară și prudență

Apel la rugăciune, siguranță sanitară și prudență

În ultima perioadă, a crescut numărul de cazuri de coronavirus la nivelul Municipiului București, (peste 3 cazuri la mia de locuitori – 21 octombrie). De aceea, Arhiepiscopia Romano-Catolică de București (ARCB) îi invită pe toți credincioșii și oamenii de bunăvoință să se unească și mai mult în rugăciune pentru stoparea virusului COVID-19, exprimându-și solidaritatea față de fiecare persoană afectată de coronavirus și de cei care luptă împotriva acestuia.

Încă de la declanșarea pandemiei, preoții și personalul Arhiepiscopiei au luat măsurile necesare pentru stoparea răspândirii virusului, implementând măsurile de siguranță sanitară în timpul slujbelor religioase și al evenimentelor desfășurate, prin păstrarea distanței regulamentare între persoane, obligativitatea purtării măștii și asigurarea de dezinfectant în toate bisericile și spațiile ARCB.

Cu toate acestea, nici Arhiepiscopia Romano-Catolică de București nu a fost ocolită de coronavirus. La sediul Arhiepiscopiei au fost confirmate două cazuri de test pozitiv Covid-19, persoanele în cauză intrând  în izolare de la primele simptome, conform procedurii interne și recomandărilor autorităților competente emise în această perioadă de pandemie.

Înaltpreasfințitul Aurel Percă, Arhiepiscop și Mitropolit de București și Preasfințitul Cornel Damian, Episcop auxiliar, au fost testați preventiv, rezultatul fiind negativ; de asemenea, și preoții care slujesc în Catedrala Sfântul Iosif au fost testați, tot cu rezultat negativ.

Atât în sediul Arhiepiscopiei, cât și în Catedrala Sfântul Iosif, s-au luat toate măsurile de igienizare.

Vă îndemnăm la respectarea în continuare a normelor de siguranță sanitară ale momentului: distanțarea fizică, purtarea măștii și igienizarea regulată.

3-9436769

 

Hits: 6

Share the Post