ÎPS Aurel Percă a aprobat statutele pentru Consiliul prezbiteral, Consiliul pastoral și Colegiul consultanților

ÎPS Aurel Percă a aprobat statutele pentru Consiliul prezbiteral, Consiliul pastoral și Colegiul consultanților

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a aprobat și promulgat marți, 5 mai 2020, prin decrete Arhiepiscopale statutele pentru Consiliul prezbiteral, Consiliul pastoral și Colegiul consultanților din cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Decretele intră în vigoare astăzi și abrogă orice dispoziție de până acum.

Statutele celor trei organisme ale Curiei Arhidiecezane răspund necesității unei bune organizări și funcționări a acestora, odată cu reînnoirea structurii lor. Componența Consiliului prezbiteral, a Consiliului pastoral și a Colegiului consultanților se va stabili până la data de 1 iunie a.c.

Consiliul prezbiteral are, conform reglementărilor canonice, scopul de a-l ajuta pe Episcop în conducerea  Bisericii locale, care îi este încredințată spre păstorire (can. 495-502). Colegiul consultanţilor participă, în mod responsabil, la conducerea pastorală a Arhidiecezei, ajutându-l pe Arhiepiscop în ce priveşte administrarea economică (can. 502). Membrii Consiliului prezbiteral și ai Colegiului consultanților sunt numai din rândul clerului Arhidiecezei.

Consiliul pastoral este format din membri ai clerului Arhidiecezei, persoane consacrate şi laici, şi reprezintă un „instrument de comuniune și participare, deschis tuturor membrilor poporului lui Dumnezeu, în vederea realizării programului pastoral al Bisericii locale”.

Hits: 7

/ Știri / Tags: ,

Share the Post