Ploiești: ÎPS Aurel Percă în mijlocul comunității Parohiei „Cristos Rege”

Ploiești: ÎPS Aurel Percă în mijlocul comunității Parohiei „Cristos Rege”

Duminică, 16 februarie 2020, comunitatea romano-catolică din Ploiești s-a bucurat să-l aibă în mijlocul ei pe  ÎPS Aurel Percă, Păstorul Arhidiecezei de București, care a prezidat Sf. Liturghie de la ora 11:00. Aceasta a fost prima vizită pastorală a Excelenței sale în afara Bucureștiului.

Foto: fb.com/Parohia-Romano-Catolica-Ploiesti

Participarea comunității din Ploiești a fost numeroasă și diversificată: copii și tineri, familii și vârstnici, surorile din Congregația „Micile Slujitoare ale Inimii lui Isus pentru Bolnavii Săraci”, membrii ai Asociației „Legio Mariae” și ai grupului de rugăciune „Vladimir Ghika”. Corul parohiei și-a adus aportul și de data aceasta pentru a-i ajuta pe toți cei prezenți la Sfânta Liturghie să-și înalțe sufletul spre Dumnezeu și prin cânt, interpretând Missa de Angelis.

În predica sa, Înaltpreasfințitul Aurel Percă a subliniat importanța trăirii poruncilor în viața fiecăruia pentru a contribui personal la binele familiei și al societății. „Nu toți sunt chemați să fie eroi, dar toți sunt chemați să facă fapte eroice”, i-a îndemnat Păstorul Arhidiecezei de București pe creștinii comunității „Cristos Rege” din Ploiești, amintind totodată un exemplu din viața sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. Părintele paroh Iosif Imbrișcă i-a mulțumit Înaltpreasfințitului, în nume personal, dar și în numele comunității, pentru bucuria și onoarea pe care a făcut-o comunității ploieștene.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Aurel s-a întâlnit cu credincioșii prezenți în Oratoriul „Sfântul Anton”. După o agapă frățească, Excelența Sa i-a salutat personal pe cei prezenți, oferindu-le și o amintire.

Vizita pastorală a Înaltpreasfințitului s-a încheiat cu un moment de rugăciune în casa surorilor „Micile Slujitoare ale Inimii lui Isus pentru Bolnavii Săraci”, cărora le-a adresat și un cuvânt de încurajare pentru munca lor nobilă de ajutorare a bolnavilor săraci din Ploiești.

Pr. Octavian Enache

Hits: 12

/ Știri / Tags: ,

Share the Post