ÎPS Aurel Percă s-a întâlnit cu membrii Asociației Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”

ÎPS Aurel Percă s-a întâlnit cu membrii Asociației Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”

Sâmbătă, 15 februarie 2020, familiile din Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika” (AFCVG), reunite din șase parohii din Capitală și însoțite de Pr. Fabian Măriuț, responsabil diecezan cu Pastorația familiilor, au avut plăcuta ocazie de a se întâlni cu noul Păstor al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, ÎPS Aurel Percă. Întâlnirea, care a avut loc în Palatul episcopal din București, a fost caldă, prietenoasă, de cunoaștere reciprocă.

Au fost evocați cei 12 ani de existență ai Asociației și activitățile din această perioadă, precum și anumite doleanțe specifice cum ar fi: un spațiu pentru Muzeul Vladimir Ghika, un spațiu de întâlnire a membrilor asociației, sprijin pentru alte acțiuni dedicate popularizării figurii Fericitului Vladimir Ghika, pentru o cât mai grabnică canonizare a acestuia.

Înaltpreasfințitul Aurel a propus ca acțiuni prioritare pentru AFCVG importanța legăturii cu parohia și a formării familiilor pe drumul lor, actualizat și adaptat contextului local. Fără rețete. Întâlnirea s-a încheiat cu o fotografie de grup și salutul cordial al participanților, în special al celor 4 copii prezenți, care au fost deliciul întâlnirii.

Cornel Bărbuț

Hits: 7

/ Știri / Tags: , , ,

Share the Post