București: Pr. Luc Duquenne, decorat de autoritățile franceze

București: Pr. Luc Duquenne, decorat de autoritățile franceze

P. Luc_cavaler1Pentru serviciul adus culturii franceze, preotul iezuit Luc Duquenne, fost rector al bisericii Sacré Cœur din Bucureşti, a fost decorat de prim-ministrul Franţei cu Ordinul Palmelor Academice în grad de cavaler. Ceremonia decernării ordinului a avut loc marți, 25 noiembrie 2014, la sediul din Bucureşti al Ambasadei Franţei în România. La eveniment au fost prezenţi şi Mons. Baudouin Biajila Muankembe, consilier la Nunţiatura Apostolică din România, Pr. Marius Taloş S.J., provincialul iezuiţilor din România, precum şi preoţii asumpţionişti Michel Kubler, rectorul bisericii Sacré Cœur din Bucureşti, şi Lucian Dîncă, superiorul Comunităţii Sfinţii Petru şi Pavel din Bucureşti.

Născut în Belgia, la Liège, în 1934, a fost hirotonit preot în Ordinul Societății lui Isus în 1965. Specializat în filologie clasică (latină și greacă), a activat în învățământul secundar la Bruxelles, între 1968 și 1976, iar apoi la Lumen Vitae, Institutul Internațional de Cateheză și Pastorație, între anii 1976-1991. A venit în România, la Bucureşti, la sfârşitul anului 1991, implicându-se imediat în slujirea comunităţii francofone din Bucureşti, în Parohia Preasfânta Inimă a lui Isus (Sacré Cœur) şi în activitatea academică catolică din capitală. Timp de 20 de ani a fost rector ecclesiae al comunităţii fracofone din Bucureşti, la biserica Sacré Cœur din Bucureşti, unde colaborează şi astăzi.

Ordinul Palmelor Academice este o distincţie acordată de Statul Francez, cea mai veche distincţie destinată strict civililor, în semn de apreciere pentru serviciile aduse francofoniei în domeniu cultural şi educativ.

/ Știri / Tags:

Share the Post

About the Author